2021-04-26 00:00

NY Rangers - Buffalo
6 - 3

"Mr hattrick slår till igen"

"Mr hattrick slår till igen"

Fem noteringar från Rangers viktiga seger mot Buffalo.

Mr hattrick slår till igen 

Mika Zibanejad är inne i en väldigt god form. I början av säsongen gick det lite tyngre, men nu gör Mika flertalet poäng i var och varannan match. Han har dessutom bjudit på hattrick vid två tillfällen, det vill säga innan matchen mot Buffalo, för då var det dags igen. Han gjorde två av sina mål i första perioden och det tredje målet kom i inledningen av den andra perioden, vilket blev matchavgörande. Efter det kunde Rangers spela lugnt och säkert och spela på resultat. Nu har Zibanejad alltså gjort tre hattrick under säsongen, vilket är flest i hela NHL. 

Första poängen i NHL för Jones 

New York skrev för en kort tid sedan kontrakt med den färska college-mästaren Zac Jones. Den här säsongen har han producerat 9+15=24 poäng på 29 spelade matcher i grundserien av NCAA. Han avslutade alltså skolsäsongen med att vinna titeln med sitt University of Massachusetts. I den här matchen var det hans tredje framträdande för Rangers och han gjorde då karriärens första poäng i NHL, i form av en assist på Kaapo Kakkos 5-2 mål. Zac har hittills fått mycket beröm för framför allt sin fina skridskoåkning och speluppfattning. 

Kakko imponerar 

Den stora finska talangen Kaapo Kakko hade kanske en tyngre säsong i fjol än vad många fans hade hoppats på. Direkt i inledningen av den här säsongen märktes det tydligt att han har tagit kliv framåt i sin utveckling och anpassat sig ännu bättre för NHL. Kakko har i många matcher visat upp ett imponerande spel, med bland annat sin goda styrka och teknik. Självförtroendet han har fått med sitt spel, tog Kaapo med sig till den här matchen mot Buffalo. Detta resulterade i två mål från hans klubba. Förutom målen bidrog han även i övrigt med en god fart och kreativitet i anfallsspelet, vilket skapade oreda i gästernas försvar. 

Lindgrens hårda arbete gör skillnad 

Ryan Lindgren har tidigare fått beröm av oss på SvenskaFans, men av den stora massan kanske han fortfarande inte får tillräckligt med beröm. Mot Buffalo bjöd Ryan på en mycket stabil insats. Hans otroliga jobb i egen zon, med bland annat ett par tuffa tacklingar, gav mycket energi till laget. Lindgren fick välförtjänt kröna sin prestation med en poäng, i form av en assist till Zibanejads 1-0 mål. 

Adam Fox – NHL:s bästa back? 

Att Adam Fox bidrar i positiv bemärkelse i varje match kommer knappast som en nyhet. I den här matchen levererade Fox tre nya poäng, samtliga assister. Detta gjorde att han klev upp i ledningen av backarnas poängliga, med 46 producerade poäng under säsongen. Adam fortsätter att imponera och frågan är egentligen om det ens finns någon som inte nämner honom i diskussionerna om vem som ska vinna Norris Trophy? 


Video: Höjdpunkter från Rangers seger mot Buffalo

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-04-27 06:06:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers