Lagbanner
Bomben: Johansen till Nashville

Bomben: Johansen till Nashville

"Med Johansen täpper man till ett 18 år gammalt hål som kanske kommer mer lägligt än någonsin tidigare"

Säsongens största trejd hitills kom natten till idag (7/1). Ända sedan Nashvilles begynnelse 1998 har man inte haft en fullfjädrad 1 center. General Manager David Poile sa öppet att detta är en trejd för en 1 center och här står vi nu....med Ryan Johansen och ingen Seth Jones.

Johansen kommer från ett par stökiga år i Columbus och hans situation började bli ohållbar när han och John Tortorella hade olika typer av verklighetsbild. Han har tyckts agera lite nonchalant då han länge vägrade skriva på nytt kontrakt för Columbus inför säsongen 14/15 samtidigt som han under tidigt skede av 15/16 uppgavs vara otränad. Men bakom dessa dispyter har Johansen en uppsida som ingen tidigare Predators spelare kan mätas sig med. Han är nämligen en 1 center.

Med Ryan Johansen täpper man till ett 18 år gammalt hål som kanske kommer mer lägligt än någonsin tidigare.

Angående Jones så fick han inte blommat ut trots en unik sists med Shea Weber som mentor. I viss mån kan man hävda att den nämnde Weber har hindrat hans tidiga utveckling och blockerat 1 back positionen. Predators hade med stor sannolikhet den bästa försvarsgruppen som går att hitta i nhl innan denna trejd...men trots utan Seth Jones står man fortfarande högt på den listan. David Poile nämnde vid pressträffen i natt att Jones mer eller mindre hamnade i deras famn vid draften 2013 då namn som Alexander Barkov och Jonathan Drouin lite smått förvånande kanske, gick före Jones i draften. Och man kan inte tacka nej till den chansen man fick över att ha Jones. Han har en unik skridskoåkning för sin storlek. Kan spela alla roller man kan tänka sig som försvarare....men tiden var inte mogen för Jones. Och samtidigt som fönstret för Pekka Rinne och Weber börjar mer stängas än öppnas var detta i nuläget rätt väg att gå.

För drygt en månad sedan hävdade Poile att han helst ville undvika för allt i världen att trejda Seth Jones. Men säsongen har varit krampaktigt offensivt och i viss desperation blev kravet på en 1 center för stort. Polie menar samtidigt att man har de höga målet att gå hela vägen för Stanley Cup, men de märktes att offensiven hade mattats av och blivit förutsägbar mot fjolårets oväntade explosion. Ineffektiviteten har varit likt en förstoppning och tillslut insåg även David Poile behovet och värdet att ha en 1 center. Och om det var någonstans man hade kapital för att genomföra en sådan trejd så var det backsidan. Även om Johansen är idag en mer etablerad sjärna än Jones så får man inte glömma att RJ med sina 23 år, även han har framtiden framför sig på en troligtvis ohotad position. De här är en unik situation för Nashville och förhoppningsvis en långvarig sådan. Många journalister och trogna nhl följare har redan hävdat att Nashville i och med trejden har ett lag på pappret som en seriös contender. Det var man i viss mån innan också med tanke på förra säsongens framsteg, Men med Johansen har man nu ett så gott som komplett lagbygge och det enda man kan önska sig nu är att Rinne hittar Vezina kaliber igen. Då håller även jag med om att Nashville kan gå hela vägen denna säsong.



En titt på hur Predators kan se ut med Johansen:

Forsberg-Johansen-Neal
Wilson-Ribeiro-Järnkrok
Smith-Fisher-Hodgson
Nystrom-Gaustad-Watson

Josi-Weber
Ekholm-Ellis
Jackman-Bitetto

Rinne

Martin Pettersson@M00rtin2016-01-07 20:23:00
Author

Fler artiklar om Nashville