Lagbanner
Nashville Blogg: Ineffektivitet, Kollapser och Ribeiro

Nashville Blogg: Ineffektivitet, Kollapser och Ribeiro

Spelet har blivit någorlunda jämnare senaste 2 veckorna men samtidigt är offensiven krampaktigt svag. Alla i top 6 har svårt att leverera. Det är dessutom ett tag sedan Nashville gjorde 3 mål i en match. Viktor Stålberg har äntligen fått chansen i laget igen efter att James Neal och Eric Nystrom gått skadad och har gjort en godkänd insats hittills med 2 p sen uppflyttningen till NHL. Stålberg har varit het i AHL och stått för 17 poäng på 20 matcher där bland annat 2 hattrick sticker ut.

Vinsten mot Los Angeles Kings måhända vara rätt viktig men att man sedan följer upp med kollapser mot både Anaheim och Minnesota i slutet på matcherna skapar en känsla av oro. Matchen mot Anaheim senaste veckan är svår att glömma. Efter att ha spelat imponerande i två perioder mot ett av ligans bästa lag i en back-to-back match på borta is, stod Predators för kanske säsongens största kollaps när man släppte in 4 mål på en period. Utfallet kan likna gårdagens förlust mot Minnesota i miniatyr där man återigen glömde bort att täppa till neutral zon och vid blå linje.


Senaste tiden har det även florerat skandalrykten kring Mike Ribeiro där det väckts ett åtal efter incidenter 2012 där det sägs att kanadensaren slagit sin barnflicka (nanny). Ärligt talat verkar denna historia väldigt konstig då man kan undra varför barnflickan ska ha först nu agerat med en anmälan mot Ribeiro. Han har samtidigt sagt att anmälan är ”bullshit” och att han kommer definitivt försvara sig mot anklagelserna.  NHL har dock inte gått in med någon avstängning av centern vilket jag kan tycka är kontroversiellt med tanke på bl.a Slava Voynov incidenten tidigare på säsongen men samtidigt har anmälan kommit till ytan först efter ca 3 år efter själva anmärkta incidenten vilket gör situationen som väldigt svårbedömd för NHL. Situation känns minsann diffus och kan vara en av anledningarna till Predators kräftgång senaste tiden och vi vet alla kring Ribeiros bakgrund med flera kontroverser.

Just nu är det inte mycket som talar för att Predators kommer vinna en omgång i slutspelet. De senaste matcherna mot framförallt Minnesota har visat på hockey som liknar matcher från en eventuell slutspelsomgång och i dessa har Predators inte riktigt räckt till. De har visserligen visat på stundtals bra spel och fått mycket skott på mål men laget är inte tillräckligt hungrigt på de sekundära chanserna som tidigare på säsongen.
Det är svårt att sätta fingret på vad som gjort att Predators helt plötsligt kommit av i sitt tidigare dominanta spel på säsongen. Santorelli och Franson trejden börjar få Olli Jokinen och Alexander Radulov att framstå som ett MVP drag om man tittar tillbaka på 2012. Var inte laget tillräkligt bra utan Franson och Santorelli? De har i alla fall inte gjort laget bättre hitills…. Citatet: ”If it aint broke, don’t fix it” är vidare kanske det mest framträdande och ironiska för Predators i detta skede.  Men de börjar i sin helhet se bättre ut och hellre att en tung period kommer nu än att man ”choke:ar” i slutspelet.

Martin Pettersson@M00rtin2015-03-18 18:38:00
Author

Fler artiklar om Nashville