Lagbanner
Rinne skadad - Missar Allstarmatchen i Columbus

Rinne skadad - Missar Allstarmatchen i Columbus

I Tisdagens match mot Vancouver fick Pekka Rinne utgå efter en kollsion med Canucks Chris Higgins och Predators Anton Volchenkov.
 
Till en början listades Rinne som "day-to-day" och det ryktades att den finske målvakten skulle med stor sannolikhet missa någon enstaka match.

Nu står det dock klart att Rinne har en knäskada och missar Allstar spektaklet i Columbus som går av stapeln 24-25 Januari. Finländaren kommer undersökas på nytt efter Allstar evenemanget.

Skadan är ett stort avbräck för Predators då Rinne har hitills stått för imponerande 29 vinster, .931 i räddingsprocent och 1.96 genomsnitt insläppta mål per match och är så här långt favoriten till att vinna Vézina Trophy som NHL:s bäste målvakt. Förutom förhandsfavorit till Vézina har han även nämnts i diskussioner för Hart Memorial Trophy som tilldelas ligans mest värdefulla spelare.

I Rinnes frånvaro har den Tjeckiske målvakten Marek Mazanec blivit uppkallad från Milwaukee Admirals i AHL. Troligtvis kommer han få agera som backup till Carter Hutton som nu får chansen att plocka hem sin första vinst med laget.

Hutton har endast spelat 6 matcher denna säsong och står så här långt för .907 i räddingsprocent och 2.69 genomsnitt insläppta mål per match.

Samtidigt har Mazanec spelat 23 matcher för Admirals med en räddningsprocent på .907 och släppt in i genomsnitt 2.49. mål per match.

Förhoppningsvis lär vi inte se en repris på förra säsongen då Rinne var borta en stor del av säsongen pga en bakterieinfektion i höftleden där Mazanec och Hutton fick hoppa in som vikarier.

Uppdatering: Det är nu officiellt att Rinne kommer missa 3-5 veckor pga skadan.

Martin Pettersson@M00rtin2015-01-15 19:17:00
Author

Fler artiklar om Nashville