Lagbanner
Uppgiven Viktor Arvidsson: ”Det är alldeles för dåligt”

Uppgiven Viktor Arvidsson: ”Det är alldeles för dåligt”

SvenskaFans träffade Nashvilles Viktor Arvidsson efter 1-5-förlusten mot Vegas.

(LAS VEGAS/SVENSKAFANS) Nashville är en av huvudfavoriterna när Stanley Cup-slutspelet ska avgöras om några månader. Att man inte skulle nå dit finns inte på kartan, men det är ett Predators som inte riktigt lyckas hitta formen när säsongen nu går in i ett kritiskt skede.
 
Under lördagen noterades man exempelvis för sin fjärde förlust på de fem senaste matcherna. Vegas tog en övertygande 5-1-seger i en match där Nashville ofta såg ut att vara på efterkälken.
 
- Vi spelar absolut inte bra. Vi kommer inte till i vår forechecking eller nånting. Vi åker för lite skridskor både framåt och hemåt. Det är alldeles för dåligt, säger Viktor Arvidsson uppgivet när SvenskaFans träffar honom efter matchen.
 
Golden Knights var hetare matchen igenom. De högg när Predators var passiva och det var inget snack om vilket lag som ville mest.
 
- Det är fram och tillbaka varje match. Vi måste hitta någon jämnhet i vårt spel där alla kedjor producerar och levererar… och i alla fall visar att man vill vara där. Vi har inte haft det den här säsongen och det är nånting vi måste hitta på något vis, säger Arvidsson.
 
- Vi har haft mycket skador, det kan spela in… det har varit många spelare in och ut ur vår lineup. Det blir lite knackigt för vissa, men man måste ändå gå ut där och vilja, fortsätter han.
 
Kanske har skadesituationen påverkat David Poile, Nashvilles general manager, inför trade deadline. Predators hämtade nyligen in såväl Brian Boyle som Cody McLeod och ryktas alltjämt vara på jakt efter ännu tyngre nyförvärv.
 
- Det får vi se. Det är inget man kan styra över. Det är de som sitter högre upp som tar de besluten. Vi måste fokusera på vad vi kan göra bättre till nästa match, säger Arvidsson om spekulationerna kring laget.
 
”Det har gått över förväntan”
 
Viktor Arvidsson själv är en av spelarna som har varit skadad. En handskada höll honom borta i en dryg månad men när han väl har spelat har han producerat finfint.
 
- Det har studsat på bra sedan jag kom tillbaka från skadan. Man kan inte säga annat än att det ändå har gått över förväntan och jag tycker att jag utvecklas varje dag. Men det är laget man bryr sig om och vi måste ta mer steg i rätt riktning innan man kan utveckla sin egen säsong och titta på den. Vi måste ta steg i rätt riktning med laget, säger svensken.
 
Arvidsson blev poänglös mot Vegas, men efter 37 matcher har han noterats för imponerande 26 mål och totalt 34 poäng. Det ger högst målsnitt i ligan och Arvidsson (0,70) placerar sig strax före Alexander Ovechkin (0,68).
 
Men trots 26 mål har han bara hittat nätet vid ett tillfälle i powerplay. Faktum är att Nashville har ligans sämsta spel i numerärt överläge (12,7 procent).
 
- Vi måste bara spela enklare och träffa mål när vi skjuter. Man kan inte göra mål annars. Vi ska spela med mer fem-mot-fem-instinkt… att verkligen jobba hårdare än vad deras penalty killers gör, menar Arvidsson.
 
Under säsongen har Arvidsson använts framför målburen i powerplay. Det är en roll som han inte har något emot – men i rekryteringen av Boyle fick Nashville ett annat alternativ där.
 
- Jag står gärna framför mål och skymmer. Jag tycker jag är effektiv där, men han är ju mycket större än mig och har spelat där hela sin karriär. Han är bra där. Han är stor och det är svårt för målvakten att se. Men jag vill använda mitt skott lite mer, avslutar Arvidsson.

Niclas Vibergniclas.viberg@svenskafans.com@NiclasViberg2019-02-17 08:59:15
Author

Fler artiklar om Nashville