Lagbanner
Utslagna-men framtiden lovar ändå gott

Utslagna-men framtiden lovar ändå gott

Nashville Predators förlorade i game 6 mot Chicago Blackhawks med 3-4 och får därmed se sig utslagna ur Stanley Cup slutspelet. Samtidigt finns det ljusglimtar efter en bra genomförd grundserie och nu väntar sommaruppehåll där många spelare sitter på utgående kontrakt och frågan är hur laget ser ut i höst. I texten hittar vi även spelarbetyg från säsongen.

Säsongen tog slut igår för Nashville Predators efter förlust med 3-4 mot Chicago. Predators ledde game 6 med 3-1 efter drygt halva 1 perioden spelad men Chicago kom tillbaka och man fick en deja vu upplevelse från match 1 i Bridgestone Arena, där Blackhawks då som nu bytte målvakter och höll undan för vinst. Duncan Keith blev återigen matchvinnare precis som match 1 och Chicago var snäppet vassare när det gällde som mest. Shea Weber saknades återigen på backsidan vilket lämnade ett enormt tomrum defensivt . Även om Preds lyckades vinna game 5 med 5-2 och stått för att ha gjort fler mål i serien än Blackhawks (21-19 Preds fördel) så var rutinen nyckeln för Chicagos avancemang och Predators fall.

Samtidigt läckte Pekka Rinne mer än han gjort i tidigare slutspel och en del kritiker har hävdat att han inte sett 100% ut och hämmas av antingen sin tidigare knäskada från säsongen eller någon nyare småskada. Rinne har ju faktiskt blivit nominerad för Vezina trophy vilket säger hur dominant han var tidigare på säsongen.

Matchserien bjöd dock på riktigt underhållande hockey där man ofta fick se lagen svara med snabba mål mot varandra och dramatiska övertidsperioder som trots allt studsade Chicagos väg. I en stenhård Central Division är det svårt att få gynnsam lottning i slutspelet och de är vanskligt att spekulera kring andra scenarion än ett liknande tidigt uttåg om Predators mött Minnesota som var aktuellt in i de sista grundserieomgångarna. Samtidigt visade Nashville på en bra omkastning till slutspelshockey efter ha haft en sådan negativ trend mot slutet av grundserien. Man gav Chicago en ordentlig fight trots viktiga pjäser borta som Mike Fisher och Shea Weber samtidigt som Colin Wilson och andra tongivande spelare hittade rätt sida av statistiken igen. Sett till hela säsongen ska man ändå vara helnöjd med Nashvilles insats då målet inför 2014-2015 säsongen var slutspel, vilket man alltså lyckades med.

Värt att lägga betoning på är att Nashville har ett ungt och väldigt talangfyllt lag och logiskt sett var det nog inte deras år att gå hela vägen. Nashville spås en ljus framtid där nästa steg är att inte vara en dagslända och uppstickare utan istället stadga sig som ett riktigt topplag i NHL de kommande säsongerna. Det vi har sett denna säsong är bara början för ett lag som har en ung kärna med stor potential och om man hittar förstärkningar på en kanske något begränsad centerposition finns det rejäla indikationer för att Predators blir ett ännu vassare lag till nästa säsong.

Men nu är säsongen över och många spelare sitter fortfarande på utgående kontrakt.  Dessa är några av de tongivande spelarna som är listade som UFA efter 1 juli.

Mike Fisher

Matt Cullen

Mike Ribeiro

Anton Volchenkov

Cody Franson

Mike Santorelli

Samtidigt finns det ett par spelare som blir RFA till sommaren vilket är värt att hålla ögonen på

Colin Wilson

Craig Smith

Calle Järnkrok

Taylor Beck

Gabriel Bourque

Vidare finns det några tongivande AHL spelare från Milwaukee Admirals som svenske Magnus Hellberg och ni kan hitta hela listan över spelare som sitter på utgående kontrakt här http://www.spotrac.com/nhl/free-agents/nashville-predators/

Spelarbetyg (skala 1-5)

Forwards

Mike Fisher 4

Matt Cullen 3,5

Mike Ribeiro 5

Mike Santorelli 2

Colin Wilson 4

Craig Smith 4

Calle Järnkrok 3,5

Gabriel Bourque 3

Taylor Beck 3

James Neal 4

Paul Gaustad 4

Viktor Stalberg 3,5

Eric Nystrom 2,5

Filip Forsberg 5
 
Backar


Shea Weber 4,5

Roman Josi 5

Ryan Ellis 4

Mattias Ekholm 4

Seth Jones 4

Victor Bartley 3

Anton Volchenkov 3

Cody Franson 2
 
Målvakter
 
Pekka Rinne 4,5
 
Carter Hutton 3
 
Coacherna
 
Peter Laviolette ( Ass.Kevin McCarthy, Phil Housley) 5
 
General Manager
 
David Poile 3,5

Martin Pettersson@M00rtin2015-04-26 18:44:00
Author

Fler artiklar om Nashville