Säsongstipp 21/22
Det finns goda möjligheter för New York Rangers att ta sig till slutspel.

Säsongstipp 21/22

Daniel Westergren tippar utgången av säsongen 21/22.

Atlantic Division 

 
1. Tampa Bay 

2. Toronto 

3. Boston 

4. Florida 

5. Montreal 

6. Detroit 

7. Ottawa 

6. Buffalo 

 

Kommentar: Tampa Bay har lyckats med konststycket att vinna två raka Stanley Cup. Oavsett om det blir en tredje raka titel eller inte, blir Tampa ett topplag att räkna med. De har starka konkurrenter i form av Toronto, Boston och Florida. Dessa totalt fyra lag kommer att vara de som slåss om topp-tre placeringarna i den här divisionen. I vilken ordning de slutar, finns det många olika scenarion och argumentationer för. Montreal var i våras framme vid Stanley Cup-finalen, men kommer med största sannolikhet inte att upprepa den bedriften. Bottenlagen är de flesta överrens om att de kommer att få en tuff säsong. Detroit har möjligheter att ta ett kliv framåt jämfört med de senaste åren. Rookie-duon Lucas Raymond och Moritz Seider kommer att få chansen till mycket speltid. Ottawa och Buffalo ser otroligt svaga ut. Detta gäller allra främst i Buffalo, där kaos råder. 

 
 

Metropolitan Division 

 
1. New York Islanders 

2. Carolina 

3. New York Rangers 

4. Philadelphia 

5. Washington 

6. New Jersey 

7. Pittsburgh 

8. Columbus 

 

Kommentar: Denna division är otroligt stark och därmed väldigt svårtippad. NY Islanders var i våras framme vid konferensfinal och vill den här gången nå hela vägen fram till det ultimata målet, Stanley Cup. Carolina ser fortsatt väldigt starka ut även dem. Klubben snodde under sommaren åt sig den finska talangen Jesperi Kotkaniemi från Montreal och hans egenskaper kommer att vara till nytta för laget i främst det offensiva spelet. New York Rangers har tuffat till sitt spelarmaterial och förstärkt med bland annat Ryan Reaves och Sammy Blais. De lite tuffare spelarna, i kombination med att klubbens talanger har fått mer erfarenhet, gör att det finns goda möjligheter för slutspel på Manhattan. De flesta som har tippat Rangers till slutspel, har trott att det kommer att bli via en wild card-plats. Jag personligen tror istället att de kniper tredjeplatsen i den här divisionen. 

Den här divisionen är som sagt ett getingbo och det går nästan att tippa lite hur som helst. Pittsburgh är försvagade och jag tror att de kommer att få en jobbig säsong. Sidney Crosby, Evgeni Malkin och Kris Letang är trion som kommer att få dra ett stort och tungt lass. Frågan är om de fortfarande är tillräckligt bra för att klara av det? New Jersey är ett lag som ser lite starkare ut på papperet, bland annat i form av att stjärnbacken Dougie Hamilton har anslutit från Carolina. Om det räcker för att nå slutspel? Nej. Däremot är jag övertygad om att de kommer att ta ett par kliv framåt jämfört med förra säsongen. 

 
 

Central Division 

 
1. Colorado 

2. Dallas 

3. Winnipeg 

4. Chicago 

5. St. Louis 

6. Minnesota 

7. Nashville 

8. Arizona 

 

Kommentar: Colorado får ses som den klara favoriten i den här divisionen. Många tror att laget kommer att gå hela vägen och vinna Stanley Cup och visst finns det goda möjligheter till det. Stjärntrion Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog kommer att vara en stor del av Colorados framfart den här säsongen. Främsta konkurrenten i den här divisionen kommer att vara Dallas. De var framme vid Stanley Cup-finalen 2020 och ser intressanta ut även den här säsongen. Stjärnbackarna John Klingberg och Miro Heiskanen kommer att få ta mycket ansvar, tillsammans med den välmeriterade målvaktstrion Ben Bishop, Braden Holtby och Anton Khudobin. 

På fjärdeplats har jag placerat Chicago, vilket är något högre än vad de flesta har tippat. Det är ett intressant lagbygge och förstärkningarna Seth Jones och Tyler Johnson kommer att göra mycket nytta. När det kommer till försvagade lag, så får Nashville nämnas bland dessa. Några bärande spelare har lämnat och inga särskilda spelare har hämtats in. Predators ser ut att få en jobbig säsong. Sist i den här divisionen har väl egentligen alla placerat Arizona. Klubben har kaos i sitt DNA och den här säsongen blir inget undantag. Det blir dessutom lagets sista säsong i nuvarande arena. Vart ska de sedan ta vägen? Det orosmolnet kommer inte att vara till nytta för ett redan pressat lag. 

 
 

Pacific Division 

 
1. Las Vegas 

2. Edmonton 

3. Seattle 

4. Los Angeles 

5. Anaheim 

6. Calgary 

7. Vancouver 

8. San Jose 

 

Kommentar: Är detta NHL:s svagaste division? Det går att argumentera både för och emot det, men den saknar helt klart styrka jämfört med åtminstone ett par andra divisioner. Las Vegas är den solklara favoriten. De är också tippade av många att nå Stanley Cup-finalen. Väl där kan allt hända. I klubbens första historiska säsong blev det förlust i finalen, men kan de bärga hem titeln nu?  

Expansionslaget Seattle Kraken ser intressanta ut, även om de kanske hade förväntats jaga efter fler stjärnor. Det är något av en svensk koloni i laget. Adam Larsson, Calle Järnkrok, Alexander Wennberg och Marcus Johansson har alla värdefull rutin som kommer att vara till nytta under klubbens första säsong i NHL. Los Angeles är det lag som jag tror kommer att ha den bästa utvecklingskurvan jämfört med förra säsongen. Klubben har flera spännande talanger som kommer att kunna vara med och bidra på isen, efter att ha fått värdefulla erfarenheter under förra säsongen. 

 

 
De vinner Stanley Cup 

 
New York Islanders 

 
Kommentar: New York Islanders är en stabil lagmaskin som alltid ger sina motståndare en jobbig match. Den välmeriterade Barry Trotz och hans ledarstab ser dessutom till att laget är väldigt välcoachade. De har en spännande mix av skickliga och fysiskt tuffa spelare. Som supporter till stadsrivalen Rangers tar det emot att säga, men jag tror att New York Islanders vinner Stanley Cup säsongen 21/22. 
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-10-13 06:37:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers