3 - 2

Westergren: "Hade kunnat sluta hur som helst"

Spaningslista från Rangers vinst i det spännande dramat mot Los Angeles.

Talangen skadad

Rangers finska talang Kaapo Kakko blev inför den här matchen placerad på listan över skadade spelare. Tråkigt för laget och Kakko själv såklart. Han har tagit kliv framåt i sin utveckling den här säsongen och har under flera matcher gjort stor nytta för laget.

Släkten är värst?

Brendan Lemieux är busen som under förra säsongen byttes bort från New York till kvällens motståndare Los Angeles. Kanske var det med en stor mängd bitterhet som han i slutet av den första perioden ådrog sig ett matchstraff. Detta efter att ha tagit fart och satt in en tryckare i ryggen på Rangers back Ryan Lindgren, som befann sig nära sarghörnet och hade precis spelat bort pucken. Domarna tittade igenom situationen på video men beslutet på isen kvarstod och matchstraffet var därmed ett faktum.

Nummer 30 för nummer 20

Chris Kreider har verkligen fått ett uppsving med sitt målskytte den här säsongen och framför allt i powerplay har han gjort sig känd som en giftig spelare. Med endast 1,5 sekunder kvar av den första perioden gjorde han just ett mål i powerplay, som innebar en 1-0 ledning. Det var ett psykologiskt viktigt mål som innebar att Kreider nu har gjort 30 mål den här säsongen och därmed klev upp i ledningen av NHL:s skytteliga.

Fartfyllt spel

Den andra perioden bjöd vid flera tillfällen på ett snabbt och underhållande spel. Ibland var spelet dessutom ganska tufft när det gäller närkamper och den neutrala hockeyfantasten var nog ganska nöjd med hur det såg ut.

Rörigt

De sista par minuterna av den andra perioden var händelserika. Först trodde Artemiy Panarin att han hade gjort ett mycket snyggt 2-1 mål. Faktum är till och med att lamporna blinkade för mål. Olyckligt för Rangers del var pucken aldrig inne, utan den tog i ribban och gick ut. I samma byte blev istället Barclay Goodrow utvisad 2+2 minuter för en hög klubba på Los Angeles svenska stjärna Adrian Kempe. Gästerna tog tillvara på detta och gjorde 1-2 i powerplay genom Alex Iafallo. Kings gjorde detta mål under den första halvan av utvisningen och därmed återstod 2 minuter i spel i numerärt överläge.

Tveksam utvisning

I mitten av den tredje perioden utvisades Alexis Lafreniere 2 minuter för boarding. I ärlighetens namn så var det en konstig utvisning och i mitt tycke borde Lafreniere inte ha åkt ut. Rangers, som försökte jaga ikapp ett underläge, förlorade tid på detta men lyckligtvis för lagets del så släppte de åtminstone inte in något mål.

Viktigt mål

Med några minuter kvar av den tredje perioden kvitterade New York till 2-2. Målet tillkom efter att Panarin stod strax innanför offensiv blålinje och drog iväg en skottpassning längs isen, som mycket snyggt styrdes in av Goodrow. Målet innebar att Barclay Goodrow nu har gjort 8 mål den här säsongen, vilket är det mesta han har gjort under en NHL-säsong i karriären. Ett mål till så har han alltså slagit det personliga rekordet.

Seger

Efter en jämn match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst, så drog New York Rangers det längsta strået och vann efter straffar. Avgörandet stod lagets stjärnback Adam Fox för. Rangers fortsätter att vara ett av de främsta lagen i dels sin egna division, men även hela ligan. De har än så länge haft en stark säsong och nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter på den inslagna vägen.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-01-25 06:26:00