3 - 6

"Wilsons beteende kan jämföras med en psykopat"

Fem noteringar från Rangers kaosartade förlust mot Washington.

Säsongens snyggaste mål?

När Rangers tog ledningen med 3-2 efter några minuter i den andra perioden, var det förmodligen säsongens snyggaste mål i Madison Square Garden. Det var åtminstone med i toppen av den kategorin. Supertalangerna Alexis Lafreniere och Kaapo Kakko kom flygande i ett två mot ett - läge. Lafreniere håller kyligt i pucken och lyckas flippa den förbi försvarande spelares klubba. Kakko tar sedan emot den ensam framför målvakten Vitek Vanecek och gör en väldigt snygg och kylig dragning innan han kan lägga in pucken i mål. Målet var som sagt förmodligen det snyggaste som har gjorts i Madison Square Garden under den här säsongen och talangernas samarbete har fått många supportrar att drömma om en bra duo som kommer att  vara för många år framöver.

Förstakedjan levererade

I den här matchen bestod förstakedjan av Artemiy Panarin, Mika Zibanejad och Pavel Buchnevich. Rangers två första mål i matchen gjordes båda av Zibanejad och vid båda dessa tillfällen hade någon av de andra två en assist. I Panarins fall, hade han faktiskt en assist på båda Mikas mål. Alla tre har varit tongivande under de flesta av matcherna den senaste tiden och har gett laget en chans att vinna.

Slarvigt försvar

Något som har kännetecknat Rangers när de har vunnit sina matcher, har varit försvarsspelet. I den här matchen fanns det under stora perioder flera brister och försvaret var helt enkelt inte alls så bra som det kan vara. Laget må ha saknat spelare som Jacob Trouba och Ryan Lindgren, men sån skillnad ska det ändå inte behöva vara. Det var många slarviga situationer som låg bakom Washingtons mål.

Slutspelsjakten är över

Rangers var länge med i kampen om att ta den sista slutspelsplatsen i divisionen. Förlusten i den här matchen, samtidigt som Boston vann, gjorde dock att kampen är över och det står nu klart att New York Rangers inte kommer vara en del av NHL:s slutspel. Inför säsongen trodde många, inklusive undertecknad, att de ändå skulle kunna ta den sista platsen trots hård konkurrens. Många inom klubben och dess fans är säkert besvikna, men det är trots allt ingen skandal att de missar slutspel. Laget består av många unga spelare och det är inte nu de ska vara som bäst. Rangers har tagit stora kliv framåt i sin rebuild och från och med nästa säsong kan det vara rimligt att börja kräva att det åtminstone ska bli slutspel.

Årets psykopat – Tom Wilson

I mitten av den andra perioden utbröt kaos och Capitals Tom Wilson var den stora anledningen till det. För att sammanfatta: han slog helt oprovocerat till Buchnevich vid huvudet när han redan låg på isen. Det skulle bli ännu värre. Panarin ville stå upp för sin lagkamrat, men Wilson svarade med att dra honom i håret och svinga ner honom mot isen. Panarin slog huvudet i isen och hade det inte varit för att axeln tog emot smällen på isen först, hade det kunnat sluta riktigt illa. I utvisningsbåset står Wilson sedan och flinar samtidigt som han spänner sina muskler. De flesta av er har säkert redan sett hela den här händelsen, men Tom Wilsons beteende kan jämföras med en psykopat.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-05-05 20:13:00