En ny tomte på loftet

En ny tomte på loftet

Med Marcelino sparkad och folket emot sig så har Valencia Singapore det väldigt motigt just nu. Då väljer ägare Peter Lim att skicka upp en till tomte på loftet, som om det inte var tillräckligt med tomtar där redan nu.

På plats i Valencia har Peter Lim sedan tidigare Anil Murthy, VD för Valencia CF och Lims förste skipper i den dagliga verksamheten. Utöver honom har Lim ytterligare ett antal kostymer på plats som går under benämningen ”director” i styrelserummet. Således borde hans ögon och öron i Valencia vara tillräckliga men tydligen inte.

Efter att Marcelino fick sparken har en tragisk komedi utspelat sig mitt framför våra ögon, fast utan ljud då. Ingen av huvudrollsinnehavarna i denna stumfilm säger något medans allt går åt pipsvängen och man tvingas till slut sätta stackars Celades framför Europas samlade fotbollsmedia. Medan denna cirkus pågår så väljer Peter Lim att skicka in en ny tomte som kliver rakt in i stumfilmen.

Teo Swee Wei är hans namn och finns sedan förra veckan vid Anil Murthys sida var han än åker. Swee Wei var med i Barcelona på Camp Nou, på Paternan i veckan och är nu med i London. Han syns över allt där Myrthy syns och har till och med fått ett eget kontor på huvudkontoret. Swee Wei delar lägenhet med Murthys högerhand Sean Bai i Valencia och går runt och röker iklädd Valenciajackor. Men vad är hans uppdrag och varför har hans närvaro inte ens annonserats?

Givet att Swee Wei har samma bakgrund som Anil Murthy inom Singapores utrikesdepartement (bla som diplomat) så är han inte i Valencia för sina kunskaper inom fotboll och hur man styr en fotbollsklubb. Spekulationerna går varma kring om han är på plats för att stötta Anil Murthy eller kanske till och med ersätta honom. Murthy skulle nog faktiskt behöva både stöttning och bli ersatt, tyvärr är nog denna nya tomte varken bättre eller sämre. Bara mer av samma.

Å andra sidan skulle det faktiskt inte förvåna mig om Swee Wei är på plats för att möjligtvis kliva in efter Mathieu Alemany (förhoppningsvis som interim isf) eller åtminstone punktmarkera situationen. För ur Peter Lims ögon lär Alemanys situation vara den enda akuta för tillfället som behöver extra personal på plats då Lim till synes inte bryr sig om att klubben är i fritt fall på alla tänkbara sätt. Valencia har redan Longoria och tyvärr tar jag det inte för helt omöjligt att Peter Lim inbillar sig att Swee Wei kan hantera det Alemany hanterat med hjälp av Lim och Mendes.

Jag hoppas personligen att Swee Wei vunnit nåt konstigt lotteri i Singapore där förstapriset var att få hänga med en klubbpresident i två veckor, tragiskt jag vet, men det är nog så mycket bättre än det jag befarar är verkligheten. Tiden får utvisa vad Teo Swee Wei gör i klubben, de konstiga beslutens tid lär inte vara över.
 

Markus Timonenmarkus_26_@hotmail.com2019-09-17 21:23:00
Author

Fler artiklar om Valencia