Förändringar i toppen, Celades sparkad

Förändringar i toppen, Celades sparkad

I turbulenta tider brukar förändringar vara det enda konstanta och Valencia visar gärna och ofta hur det hela går till. Nu är sommarens första förändringar ett faktum och många fler lär följa.

Tränare Albert Celades tid i klubben är räknad och han har nu fått sparken. Det hela handlade om tajming och att hitta någon som tar över, efter lite övertalning blir det återigen Voro González som kliver in och tar över spakarna till slutet av säsongen. För vilken gång i ordningen börjar bli svårt att hålla koll på men det borde va för 6:e gången. Enligt uppgift skall spelarnas ord ha vägt tungt, Voro är otroligt omtyckt och respekterad av spelarna.

Peter Lim har även gjort en rockad i ledningen. Tyvärr verkar Anil Murthy få sitta kvar som VD men Lim kallar nu hem Kim Koh som fungerat som ägarens ögon och öron på plats. Enligt uppgifter har Kim Koh längtat hem till Asien en tid (eller om han tröttnat på cirkusen). Han har beskrivits som Peter Lims högra hand och mannen som ytterst ser över hans investering på plats. Nu dryga fem år efter att Kim Koh signerat kontrakten med Bankia i Madrid som gjorde Peter Lim till majoritetsägare av Valencia så vekar hans tid i klubben vara över.
 
In kliver istället Joey Lim som också kommer från Peter Lims närmaste sfär i Singapore men de är inte släkt med varandra. I dagsläget är väldigt lite känt om Joey Lim och om hans entré i Valencia skall följa tidigare mönster så dyker han bara om nån dag utan ett ljud och tar plats i ledningen. Enligt viss Valenciansk media (Eldeamarque) så känner Joey Lim redan till Valencia sedan innan men det är oklart hur, skall bli väldigt intressant om nu mer information om denne nye Peter Lims ”högra hand” kommer ut.
 
Någon som smög in i samma veva som Marcelino sparkades, Teo Swee Wei, har inte setts till i staden på flera månader och väntas ha försvunnit lika mystiskt som han kom in. Hans funktion är till dags dato luddig, precis som så mycket annat i Valencias ledning.

Enligt tidningen Marca har Anil Murthy redan tröttnat på Román Bellver som han så sent som i november anställde som kommunikationschef. Román skall vara handplockad av Anil Murthy som rådgivare och ansvarig i Valencias kommunikation med pressen men verkar nu bara ha fått 7 månader på jobbet.
 
Nu kan vi luta oss tillbaks och vänta på nästa förändring.

Markus Timonen2020-06-29 20:54:00

Fler artiklar om Valencia