2021-09-12 14:00

Espanyol - Atlético

Inför Espanyol - Atlético Madrid: Säsongens näst svåraste match

Inför Espanyol - Atlético Madrid: Säsongens näst svåraste match

Tillbaka till allvaret för Espanyol när regerande mästarna Atlético från huvudstaden gästar RCDE Stadium under den tidiga söndagseftermiddagen.

Nåväl, åter till det som verkligen betyder något. Ibland är landslagsuppehållen ett välkommet avbrott i fotbollsvardagen, och denna gång var det fallet för Espanyol som har haft en jobbig säsongsstart. Två oavgjorda mot Osasuna och Villarreal, för att sedan dratta på ändan i Palma mot Mallorca. Vicente Moreno har sett till att träna upp försvarsspelet under försäsongen, och det är den enda delen i spelet som bringat någon form av lycka hittills. Sergi Gómez stod för en plattmatch senast mot Mallorca, och åkte dessutom på ett rött kort under slutminuterna och missar dagens match. Därmed får Fernando Calero chansen, även om jag gärna hade sett David López flyttas ned för att få in en triangel bestående av Morlanes, Darder och Herrera på mittfältet. Nu är inte det möjligt då David López tillsammans med Oier Olazábal och Javi Puado saknas på grund av skador.

Istället får Óscar Melendo chansen från start. En stor möjlighet för den egna produkten som inte fått någon speltid alls hittills. Även nyförvärven Manu Morlanes och Aleix Vidal startar matchen, och det som glädjer Espanyol-fansen mest är att Vidal flyttats fram i banan jämfört med de senaste säsongerna. Han kommer agera högerytter i en offensiv trio, med Embarba i mitten och Melendo till vänster. Sergi Darder och Manu Morlanes spelar centralt på mittfältet, med Morlanes i en mer defensiv spelfördelarroll och Darder med sina genombrottslöpningar och kvicka vändningar kommer försöka hitta ytor offensivt.

Dagens motståndare kommer från en godkänd seriestart, med sju poäng på fyra matcher. Deras bästa anfallare på 10-talet, Antoine Griezmann har återvänt efter en svag sejour i Barcelona, och startar i sin comeback till huvudstadslaget. På topp har han den evigt unge Luis Suárez bredvid sig, och det är svårt att hitta ett vassare anfallspar i La Liga. De två övriga storförvärven Matheus Cunha och Rodrigo de Paul återfinns under eftermiddagen på bänken till en början. Vi välkomnar även Espanyol-bekantingen Mario Hermoso tillbaka till RCDE Stadium, en spelare jag personligen håller oerhört varmt om hjärtat.

Enligt mig har Atlético den bästa truppen i ligan, och matcherna mot Simeones mannar kommer vara de tuffaste under säsongen. Förhoppningsvis lyckas Espanyol stå upp på ett bra sätt mot det tunga, svårforcerade motståndet och kanske klara att hålla oavgjort. Någon seger finns det inte någon Espanyol-supporter vid sina sinnens fulla bruk som vågar hoppas på i eftermiddag. Raúl de Tomás har inte kommit till sin rätt som den stora stjärnan, och det hade varit optimalt om det vore idag han kliver fram och tar tag i saker och ting och visar lite av den där klassen vi alla vet att han besitter. 

Espanyols startelva:
Diego López
Óscar Gil - Fernando Calero - Leandro Cabrera - Adrià Pedrosa
Manu Morlanes - Sergi Darder
Aleix Vidal - Adri Embarba - Óscar Melendo
Raúl de Tomás

Atléticos startelva:
Jan Oblak
Kieran Trippier - Stefan Savic - Felipe - Mario Hermoso - Yannick Carrasco
Marcos Llorente - Koke - Ángel Correa
Luis Suárez - Antoine Griezmann

Matchstart på CMore 14.00.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2021-09-12 13:31:16
Author

Fler artiklar om Espanyol