Inför Mallorca - Espanyol: Möte mellan två obesegrade lag
R.D.T. kommer starta längst fram för Espanyol ikväll.

Inför Mallorca - Espanyol: Möte mellan två obesegrade lag

Visit Mallorca Stadium är skådeplats för den tredje omgångens inledningsmatch mellan Real Mallorca och Espanyol. Två lag med stabila säsongsinledningar ställs mot varandra, och Espanyol letar efter en kickstart på säsongen.

Pessimisten klagar på noll gjorda mål. Optimisten jublar över noll insläppta. Den logiske ser ett igentäppt och återhållsamt Espanyol i säsongsinledningen, och konstigt vore väl annars. Det hade varit bedrövligt coachingarbete att inte sätta defensiven på plats i första hand efter att precis ha flyttats upp en division, och därför har åtminstone jag stort återstående förtroende för Vicente Moreno på tränarpositionen. Kanske kan det spännande nyförvärvet Loren Morón från Real Betis bli en positiv injektion i anfallsspelet. Den 27-årige spanjoren har inte kunnat konkurrera ut "El Panda", Borja Iglesias, från den grönvita offensiven och i takt med att den beprövade La Liga-anfallaren Willian José skrivit på för Sevilla-klubben var en flytt oundgänglig för Loren.

Förhoppningsvis kan vi få se samma Loren som gjorde succé under säsongen 2019-20, där han stänkte dit tio mål för Betis. Det är en omtyckt spelare i Betis-led som ansluter, och kommer bli ett fint komplement till de andra anfallarna i Espanyols offensiv. Truppen börjar däremot bli ganska tjock där framme. Spelare som Álvaro Vadillo och Óscar Melendo har ännu inte fått spela någonting den här säsongen, och prestigeförvärvet för två säsonger sedan, Matías Vargas har lämnat för Adana Demirspor på lån. Jag bibehåller fortsatt en stor tro på Vargas, som visat glimtar av sin kapacitet under sin tid hos oss i Barcelona.

Vad gäller kvällens match är motståndet klurigt. Mallorca kommer från en stark seger på bortaplan mot baskerna i Vitoria-Gasteiz. Detta efter att Espanyol-bekantingen Rubén Duarte visats ut för Alavés i den 66:e matchminuten och efter att en annan bekanting, nämligen silverräven Salva Sevilla spelat fram Villarreal-lånet Fer Niño till avgörandet efter 80 minuter. Spelmässigt var matchen jämn och kunde ha gått hur som helst, men Mallorca imponerade genom att ta segern. Pablo Maffeo har väckt beundran hos mig under säsongsinledningen, högerbackens dribblingsskicklighet i kombination med styrkan i luften och viljan att hitta genombrytande löpningar och passningar är extremt nyttig för Mallorca.

Espanyol välkomnar inte bara Loren in i truppen under kvällen, utan även Aleix Vidal tar plats i Vicente Morenos manskap under fredagen. Förhoppningsvis får vi se den gamle självförtroendefyllde, offensive Vidal, och inte den deppige, nervöse och defensive Vidal. Det blir intressant att se hur Moreno ställer upp ikväll. Jag tror och hoppas inte på särskilt många förändringar i startelvan, men lite tidigare och mer vågade byten vore att föredra.

Troliga laguppställningar:

Mallorca (4-2-3-1):
Manolo Reina
Pablo Maffeo - Martin Valjent - Franco Russo - Brian Oliván
Iddrisu Baba - Iñigo Ruiz de Gallarreta
Takefusa Kubo - Dani Rodríguez - Jordi Mboula -
Fer Niño

Espanyol (4-2-3-1):
Diego López
Óscar Gil - Sergi Gómez - Leandro Cabrera - Adrià Pedrosa
David López - Sergi Darder
Adri Embarba - Landry Dimata - Javi Puado
Raúl de Tomás

Kickoff 20.00 på CMore.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2021-08-27 16:47:00
Author

Fler artiklar om Espanyol