2020-06-18 22:00

Real Madrid - Valencia

Inför Real Madrid - Valencia

Inför Real Madrid - Valencia

Valencia möter under torsdagskvällen serietvåan Real Madrid. Matchen kommer varken att spelas på Mestalla eller Santiago Bernabeu utan morgondagens möte utspelar sig istället på Alfredo di Stefano Stadion. En arena som Valencia aldrig tidigare spelat på.

Valencia kommer från en tuff match senast. Där man sent i den 89:e minuten tog ledningen genom Rodrigo efter ett fint förarbete av Gaya som stormade fram längs vänsterkanten. Men i den 98:e minuten begår återigen en starkt ifrågasatt Diakhaby ett förödande misstag, då han drar ner en Levante spelare vilket leder till straff. 1-1 skrivs sluresultatet, och den stora frågan på allas läppar är hur många mer avgörande misstag som Diakhaby ska få göra innan han förpassas till bänken. 

Jag både tror och hoppas att backlinjen kommer att formeras på ett annat sätt mot Real. Det lovande mittbacks löftet Hugo Guillamon gjorde en väldigt stabil insats mot Levante senast, en insats som dessutom kröntes med en fin hockeyassist efter en delikat genomskärare till Gaya. Men frågan är om Celades kommer våga att ställa upp med 20 åringen som gjorde sin första start i ligan för Valencia senast. Eller om Celades kommer välja att gå på ett mer rutinerat kort i form av Mangala. Gabriel missar matchen mot Real efter att även ha missat Levante matchen senast p.g.a en muskelskada. Hade Gabriel varit hel kunde Celades ha valt att formera ett mittbackspar bestående av Gabriel och Guillamon.

En sak är iallafall säker, det finns många frågetecken kring backlinjen som jag anser är vår svagaste lagdel. Därför tror jag att det kan komma att bli en väldigt svår match i och med att Reals anfall består av en massa världsklasspelare och supertalanger. 

Karim Benzema, som ligger 2:a i den spanska skytteligan med 14 mål, har haft en väldigt bra säsong där han varit den startande anfallaren i en 4-3-3 formation i majoriteten av matcherna. Samtidigt som yttrarna Rodrygo, Vinicius Junior och Bale, alla har matchats kontinuerligt i ligan. Stundtals har de visat snudd på briljans, medans de andra gånger inte riktigt fått ut det som Real fansen hoppats på.

Tyvärr för vår del är Eden Hazard redo för spel igen efter att ha varit väldigt skadebenägen under säsongen. Miljarder värvningen från Chelsea, som hittills under denna säsong varit en besvikelse. Var under hans sejour i Chelsea en av världens bästa yttrar. Dessutom är Marco Asensio tillbaka efter korsbandsskadan som han ådrog sig under försäsongen mot Arsenal. Han var med på bänken mot Eibar. 
 
Los blancos kommer från en komfortabel 3-1 seger senast då de tog sig an bottenlaget Eibar. Real, som ligger 2:a i tabellen. Har 59 inspelade poäng. Man är 5 poäng efter serieledarna Barcelona, med en match mindre spelad. För att kunna haka på Barcelona i toppen är det här 3 livsviktiga poäng som står på spel. Real kommer att komma ut taggade till tårna direkt från matchstart. 

De gäller att våra mannar är med från start, och att de håller fokuset uppe matchen igenom. Vi vill inte se ännu en till Levante match där ett sent misstag gör att vi tappar poäng. I liga mötet mot Real i fjol hade vi 3 poäng tills den 95:e matchminuten, innan vi släppte in 1-1 på en hörna där Courtois av alla spelare fick hoppa upp och nicka mot målet ostört. Jaume lyckades inte knipa bollen, och vårt försvarar lyckades inte rensa bort den. Vilket gjorde att Karim Benzema kunde raka in returen till 1-1. Det var tuffa poäng som vi tappade där och då, med vetskapen om att vi hade gjort en väldigt fin match mot ett av ligans bästa motståndare. 

Positivt för våran del är att Kondogbia är tillbaka i matchtruppen efter att ha varit avstängd senast. En spelare som jag tror kan gå in i startelvan direkt, eftersom hans fysik och defensiva spel bidrar mycket till laget. Jag tror att han och Parejo bildar innermittfälts par. Medans Coquelin förpassas till bänken om man ser till elvan i Levante matchen. Även fast det finns en möjlighet att Celades väljer att gå på både Kondogbia och Coquelin. Eftersom de båda är starkare defensivt än Parejo. Men jag tror inte att det är ett särskilt troligt scenario och med att Parejo är kapten och en av lagets bästa spelare. I senaste liga mötet mot Real startade däremot Coquelin och Parejo. Samtidigt som Kondogbia i den matchen var förpassad till bänken. Vilket också är ett tänkbart alternativ för Celades i denna matchen. 

Möjlig startelva (Valencia): 4-4-2
Cillessen
Florenzi - Diakhaby - Guillamon - Gaya
Soler - Kondogbia - Parejo - Guedes
Rodrigo - Gomez

Möjlig startelva (Real Madrid): 4-3-3
Courtois
Carvajal - Ramos - Varane - Marcelo
Modric - Casemiro - Kroos
Rodrygo - Benzema - Hazard

Real Madrid - Valencia
När: Matchstart: 22:00, Torsdag
Var: Alfredo di Stefano Stadion
Sändning: C More

Viktor Lindberg2020-06-17 13:26:00

Fler artiklar om Valencia