2020-07-01 19:30

Valencia - Athletic
0 - 2

Inför Valencia - Athletic

Inför Valencia - Athletic

Matchdags igen! Ett krisande Valencia med Voro i spetsen laddar om inför ny seriematch mot Athletic Club Bilbao på hemmagräs. Med Europaplats i sikte och fullständig kalabalik och kaos på sidan av planen gäller det nu att få ihop ett fungerade lag på gräsmattan.

Valencia befinner sig i en riktigt turbulent tid. Mitt i detta kaos bland sparkade tränare, uppsägningar och kontraktssituationer så är det återigen dags att sparka boll på en fotbollsplanen.
Men vi har en ny man vid rodret efter att Albert Celades fick sparken igår. In kommer en eldsjäl och mycket omtyckt man som spenderat mestadels av sin karriär som både spelare och ledare i Valencia.

Så med Salvador Gonzalez Marco som huvudtränare är det nu dags för hans första av dom sex återstående matcherna.

Voros sjunde sejour som ”caretaker” inleds direkt med en het match mot Athletic Bilbao på hemmaplan. Det tidigare mötet i September ifjol slutade med en stark 1-0 seger i Valencias favör. Att säga att mycket har hänt sedan dess är en underdrift.

Valencia ligger i dagsläget på en 8:de plats med 46 inspelade poäng och Athletic flåsar oss i nacken på en 9:de plats med 45 poäng. Med fem spelade matcher sedan uppehållet har Valencia endast åstadkommit en seger och kollar vi ännu mer dyster statistik har vi bara gjort 3 mål framåt. Det man inför varje match var så orolig över var defensiven då Garay är borta och Paulista var inte med dom första matcherna. In kommer älgklöven som jag brukar kalla Diakhaby och en nobody i Hugo Guillamon. Efter dessa fem matcher kan vi ju konstatera att visst har det sett hackigt ut i defensiven men frågan är om inte offensiven hackat ännu mer. Med Maxi Gomez, Rodrigo, Ferran, Guedes med flera så borde man kunna kräva mer.

Athletics form ser bra ut med 2 vinster, 2 oavgjorda och endast 1 förlust på dom 5 senaste matcherna. Ha i åtanke då att Athletics förlust kom emot Barcelona med endast 1-0.
Vi får se upp för evighetsmaskinen och vindsnabbe Inaki Williams samt den rutinerade räven Raul Garcia. Den sistnämnde leder den interna skytteligan med 11 bollar.

Skadeläget i Valencia har ändrats sedan förra matchen. Garay som också lämnar klubben är alltjämt fortsatt skadad. Tillsammans med honom hittar vi fortsatt Piccini och Diakhaby på skadelistan. Men det som gör ondast och kanske även den spelare som varit bäst sedan ligan återupptogs, Jose Gaya missar resten av säsongen efter smällen han fick mot Villareal. I honom tappar vi inte bara det klara förstavalet på vänsterbacken utan också en av ledarna på planen som skulle varit väldigt viktigt i dessa tider.

Athletic och tränaren Gaizka Garitano har en nästintill skadefri trupp, bara mittfältaren Benat som får sitta kvist.

Det enda jag vill se resten av den här säsongen är att spelarna får någon form av motivationsfaktor i Voro. Han är omtyckt av spelartruppen och känslan är att han kan vinna mångas förtroende. Knyt näven i fickan och spela för klubbmärket dom återstående matcherna. Försök att ro den här tragiska säsongen i land med huvudet högt och strunta fullständigt i Meriton och Peter Lim i 90 plus tillägg. 

Tänkbara elvor:

Valencia: 4-4-2

Cillessen
Wass-Paulista-Hugo-Costa
Soler-Parejo-Coquelin-Guedes
Maxi-Rodrigo

Athletic: 4-2-3-1

Unai Simon
De Marcos-Yeray-Inigo-Balenziaga
Unai Lopez-Vesga
Inaki Williams-Oihan Sancet- Muniain
Raul Garcia

Var: Mestalla
När: 1/7 19:30
Hur: Cmore
Domare: Xavier Estrada, snitt gula: 6,82, röda: 0,24

Siempre Valencia

 

Joakim Gidlund2020-06-30 23:15:00
Author

Fler artiklar om Valencia