2020-06-12 22:00

Valencia - Levante

Inför Valencia-Levante

Inför Valencia-Levante

Äntligen dags för lite La liga fotboll igen när det vankas derby på Mestalla mot Levante. Inget annat än 3 poäng räknas när jakten på CL-platserna nu återupptas och det är många lag om budet.

Att matcherna nu i början skall spelas utan publik har nog inte undgått någon och frågan är hur länge de publiklösa matcherna skall pågå. Man kan nog räkna med att det kommer att eka tyst minst juni ut. Valencia hade nog behövt stödet i detta viktiga skede men nu är det bara att sadla om och hitta ett nytt sätt att vinna matcher utan Mestallas härliga tryck i ryggen. Nytt för omstarten är att det är 5 byten per lag som gäller nu mer men man måste genomföra alla byten vid 3 tillfällen. Intressant!
 
Det finns ett par rejäla avbräck i truppen som oroar. Kondogbia är avstängd och Piccini och Garay är helt uträknade på grund av skada. Ferran har ett sår på knät men har tränat med laget fullt ut senaste dagarna medan Gabriel dragit på sig en muskelskada och är ytterst tveksam till start.
 
I mål väntas Cillessen starta igen efter att ha varit skadad och sen petad av Jaume. Gabriels skada gör mittbacks situationen till Celades största huvudvärk. Diakhaby känns given och lär få Hugo Guillamon eller Javi Jimenez bredvid sig om nu Celades inte går bananas och ställer ner Coquelin som mittback. En sådan manöver skulle i och för sig göra trion Soler, Guedes och Ferran nöjda på mittfältet då alla i så fall borde få plats.
 
Parejo kommer att starta centralt i det 4-4-2 som högt troligtvis gäller men frågan är om han för hjälp av Coquelin centralt. Om han får det måste någon av de tre ungtupparna sättas på bänken och mitt tips faller i så fall på Carlos Soler. Rapporterna säger att Geudes visat kanonform och Ferrans sår bör inte hindra honom för att ta plats till höger. Ferran hade om inte annat stor show senast mot Levante i vändningen från 0-2 till 4-2.
 
Framåt har vi tre hungriga forwards som nog alla känner att de borde få spela. Jag håller Rodrigo högst upp på listan av dem och det inte minst för att han passar perfekt ihop med båda de andra medan kombinationen Maxi ihop med Gameiro inte känts klockren. Oavsett vem som hamnar på bänken så väntar ett tätt spelschema och alla kommer att få speltid i sommar. Mitt tips landar på att Gameiro startar bredvid Rodrigo.
 
Levante har inte kniven på strupen i denna match, man parkerar i mitten av tabellen där Europaplatserna är utom räckhåll och de 8p som är ner till nedflyttning känns stabila. Truppen är helt utan skador så när som på Iván Lopéz som ändå inte gjort en enda minut i år.
 
Framåt har man alltid farliga Roger Martín som dundrat in 11 mål hittills denna säsong och troligtvis även Borja Majoral som kan stöka till det.
 
Valencia har i nuläget alla sikten inställda på att nå en top-4 placering och därmed en plats i höstens Champions league. Och skall den målsättningen kännas relevant så måste 3 poäng in på kontot mot Levante. En förlust kan innebära att gapet växer till 7 poäng med ett gäng svåra lag med i jakten som Atlético, Sevilla, Real Sociedad och Getafe.
 
”Levante är ett lag som utmanar i matcherna med många avslut och det brukar bli öppet, vi förväntar oss den matchbilden” – Celades
 
”Guedes har haft en svår säsong men har kommit tillbaks i riktigt bra form efter uppehållet och vi har höga förväntningar på honom.” – Celades
 
”Den här matchen är ett utmärkt tillfälle att visa vad vi är som lag och att vi har tagit steg i rätt riktning. Vi har en väldigt välbalanserad trupp.” – Paco López
 
”Valencia är ett bra lag med bra spelare och regerande cupmästare. Det är alltid svårt att vinna mot dem på Mestalla.” – Paco López
 
Valencia – Levante
22.00
Mestalla
 
Amunt!

Markus Timonen2020-06-11 23:51:00

Fler artiklar om Valencia