2020-06-28 17:00

Villarreal - Valencia

Inför Villarreal - Valencia

Inför Villarreal - Valencia

Under söndags eftermiddagen vankas det derby mellan Valencia och Villarreal. Ett derby som denna gång handlar mer om bara tre poäng och prestige. Det är två klubbar som jagar europaplatserna, och ett möte som avgör vilket av lagen som följer med toppkonkurenterna.

Det är ett Valencia som anländer till Estadio de La Ceramica i kris. Det är inte bara de formsvaga resultaten som spökar. Utan även det kaos som också uppstått i klubben efter att uppgifter kommit fram som säger att Celades och Maxi Gomez ska ha rykt ihop så pass hårt efter matchen mot Osasuna senast, att den sistnämnde ska ha riktat en dansk skalle mot Celades. Vilket lett till att Gomez ska ha blivit petad från den efterföljande träningen, varpå flera av spelarna ska ha tagit Gomez parti och stått upp emot tränaren Celades. Det här ska enligt uppgifter lett till att Celades i samband med den nya tuffa förlusten mot Eibar senast, valt att lämna in en avskedsansökan. Avskedsansökan ska däremot fått avslag av klubbledningen. Men för att återigen påpeka, så är det här bara rykten. De här uppgifterna dementerade även Celades under lördagens presskonferens. Då han sa “Jag har varken skickat in någon avskedsansökan eller för den delen heller haft någon intention att göra det”. Nu är det ingen ide att sitta att spekulera i huruvida ryktena kring Celades är sanna eller inte. Men något vi kan konstatera är att det råder kaos kring klubben just nu. 
 
Om vi nu istället ska fokusera på det sportsliga, kan vi börja med att viktiga pinnar står på spel imorgon för att Valencia ska ha fortsatt häng på Europaplatserna. Vid vinst i morgondagens match, passerar vi Villarreal i tabellen. Därför får vi hoppas att laget tar sig i kragen, förbiser de problem som finns runt klubben, och krigar för alla supportrar som sitter där hemma framför tv-rutorna. I de 4 senaste mötena lagen emellan, är det Valenca som gått segrande ur varenda en av matcherna. Vi har ett bra facit mot dem, vilket gör att jag tror att vi har en bra chans att kunna ta 3 poäng. Det som däremot talar emot oss i den här matchen är den formsvacka som laget befunnit sig i under den senaste tiden. Vi har endast 2 vinster på de senaste 12 matcherna. Vilket är otroligt undermåligt med tanke på den trupper som vi besitter. 
 
Det är mycket skador och avstängningar i truppen, där 3 av lagets mittbackar inte kommer till spel av olika anledningar. Mangala tog ett rött kort i 0-1 förlusten mot Eibar senast. Det gör att han är avstängd mot Villarreal. Samtidigt som även Diakhaby missar matchen efter att ha ådragit sig en vadskada innan mötet mot Eibar. Den tredje mittbacken Garay, vet ni sedan länge är korsbandsskadad. Det samma gäller förstås även Piccini som varit borta under en lång tid med en knäskada. 
 
Glädjande nyheter är att Coquelin är tillbaka i truppen. I matchen mot Real Madrid för 9 dagar sedan fick Coquelin en sträckning i låret som man trodde skulle hålla honom borta från spel i över 2 veckor. Men fransmannen är redan tillbaka i den 23 manniga matchtruppen som Valencia presenterade under lördagen. Däremot tror jag att han till en början kommer att förpassas till bänken eftersom att man troligtvis vill vara lite försiktiga med honom. Samtidigt som vi redan har två riktigt bra mittfältare i Kondogbia och Parejo. 
 
I Villarreal så hittar vi den gamla Valencia 9:an Paco Alcacer. Som under sina 6 år i klubben stänkte in 30 mål på 93 matcher. I början av den här säsongen var Alcacer startande striker för Borussia Dortmund. Innan en norsk supertalang vid namn Erling Braut Håland kom in i bilden och tog över platsen vilket ledde till att Alcacer förpassades till bänken. Han värvades in under säsongen för en rekordsumma, men har hittills gjort endast 9 starter. Det är en spelare som vi iallafall kommer att behöva se uppför, efter att han senast gjorde 2 mål i 2-2 matchen mot Sevilla. Några andra spelare som vi även kommer att behöva se upp för är Gerard Moreno, Santi Cazorla och Samuel Chukwueze. 
 
Möjlig startelva (Valencia) : 4-4-2
Cillessen
Wass - Paulista - Guillamon - Gaya
Soler - Parejo - Kondogbia - Guedes
Torres - Rodrigo 
 
Möjlig startelva (Villarreal) : 4-3-3
Asenjo
Gaspar - Albiol - Torres - Pena
Cazorla - Iborra - Anguissa
Moreno - Alcacer - Chukwueze
 
Villarreal - Valencia
När: Matchstart: 17:00, Söndag
Var: Estadio de la Ceramica
Sändning: C More

Viktor Lindberg2020-06-27 19:42:00

Fler artiklar om Valencia