José Antonio Reyes mycket nära Galatasaray
Reyes firar efter att ha gjort Atléticos ledningsmål i UEFA Super Cup mot Inter i början av förra säsongen.

José Antonio Reyes mycket nära Galatasaray

Enligt Galatasarays president, Ünai Aysal, är José Antonio Reyes på väg till Istanbul.

José Antonio Reyes är på väg till Galatasaray.

Detta står klart sedan den turkiska storklubbens president, Ünai Aysal bekräftat att Galatasaray med största sannolikhet kommer köpa loss 28-åringen från Atlético de Madrid inom en snar framtid.

"Nyheterna som har cirkulerat i Spanien de senaste dagarna är korrekta. Vi har haft ett möte med Reyes och om vår tränare, Fatih Terim, ger grönt ljus, kommer övergången kunna ske redan imorgon. Reyes ändrade sig i somras men är nu fast besluten att komma till Istanbul och glad över att få den här möjligheten. De bästa nyheterna är att han endast kommer kosta en tredjedel av det som Atlético betalade för Arda" berättade Galatasarays president till turkiska TV-kanalen TRT under måndagen.

För att göra saker och ting ännu värre har den röd-vitrandiga huvudstadsklubben endast 75% av spelarens rättigheter. De resterande 25% tillhör Benfica efter att portugiserna lånat Reyes under 2008-2009 års upplaga av Liga Sagres där han gjorde bra ifrån sig under tiden i Portugal. Atlético betalade €12 miljoner för Arda vilket innebär att Galatasaray med största sannolikhet kommer ge €4 miljoner för Reyes tjänster, om allt detta är sant så får således Benfica €1 miljon att sätta in på kontot.

Reyes har inte lyckats adaptera sig väl till det nya spelsystemet och underpresterat under hösten. Det som fick bägaren att rinna över var dock när han svor mot Manzano och Cuatros TV-kameror plockade upp denna incident mot Athletic på San Mamés.

Väldigt beklagligt.

Shaqiri sluter cirkeln?
Högst upp på önskelistan för ersättare står FC Basels crack Xherdan Shaqiri. 20-åringen kopplades samman med Atlético redan i slutet av förra övergångsfönstret, men den gången gick man en annan väg. Spekulationerna har dock fortsatt och så sent som i mitten av november var det Tuttomercato Web som var ute med nyheten att Atlético var överens med Basel om en övergång till den spanska huvudstaden. Den gången sades priset ligga på €8 miljoner, men det skall sägas att schweizarna redan har tackat nej till liknande bud. Shaqiri har själv i schweizisk media sagt att han inte tänker på någon övergång till Spanien. Los Rojiblancos är inte ensamma om att vara intresserade av Shaqiri, det är en hel hop av klubbar som följer den elegante spelaren med kosovoalbanskt påbrå varje vecka.

Frågan är dock: Vart skall pengarna komma ifrån?

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2011-12-05 19:14:00
Author

Fler artiklar om Atlético