Erlingmark går in och dominerar!

Tillbaka till vardagen? Magnus Erlingmark är avstängd i nästa match mot BK Häcken, så idag spelade han med B-laget mot Gajs.

I en stundtals kall och tråkig match kunde Blåvitts B-lag vinna med 3-2 över gajs dito. Lemmingvallens gräsplan var under all kritik och visst tycker man att även B-laget skall få spela på dugliga planer?

Nu var det inte så mycket till spel förutom några få fina kombinationer från Blåvitts sida. Några individuella prestationer fick vi också prov på. Jonas Lundén fintade bort både en och tre gajsare innan han tyvärr blev av med bollen.

1-0 genom Westlin var däremot fint. Den gode Daniel bröt inåt banan i höjd med straffområdet, en snabb blick på gajs målvakt och sedan ett välplacerat skott i bortre hörnet. Lite senare skulle Robert Karlsson, Fredriks lillebror, gjort 2-0. Han kom fri på högerkanten och hade bara målvakten kvar. Men Robert gick för länge och sköt rätt på målvakten till en resultatlös hörna. Spelet var trevande och gajs hade inte mycket att säga till om. Det lilla framåt dom hade kunde Erling och Antonsson lätt plocka ner och spela uppåt banan.

2-0 kom till efter ett finfint inlägg från Josef El Dana som Kabba kunde nå högst på och nicka bollen i mål. Innan dess hade Lundström skjutit en boll i stolpen och Westlin missat ett friläge. I slutet av första halvlek fick gajs ett reduceringsmål som gjorde av Mikael Antonsson! Det var en bakåt nick till Claesson där kommunikationen inte fungerade, minst sagt.

Tio minuter in i andra halvlek kunde gajs kvittera. Men Blåvitt kämpade vidare och efter ett
snyggt väggspel mellan Sebastian J och Kabba kunde Seb skjuta in 3-2. Sedan mattades tempot lite granna. På plan var det grinigt stundtals, vilket berodde mest på domarens oförmåga. Antonsson och Seb fick även gula kort.

Antonsson visade att han vill ha en plats bredvid Fredrik Karlsson på måndag mot Häcken. Erlingmark dominerade helt i backlinjen. Först på alla bollar och inte ett fel i matchen.
Han kommer att saknas i Häcken matchen.

IFK Göteborg B - Gais B 3 - 2
1-0 Daniel Westlin, 2-0 Kabba Samura, 2-1 Självmål, 2-2 ?, 3-2 Sebastian Johansson