Lagbanner
UEFA-presidenten skyller inte på Joan Laporta

UEFA-presidenten skyller inte på Joan Laporta

Aleksander Ceferin är besviken på alla presidenter som grundade Superligan. Med undantag för Laporta. - Han ärvde saken.

För slovenska 24ur.com berättar slovenske UEFA-presidenten Aleksander Ceferin om vilka känslor han känner för de klubbpresidenter som skapade Superligan:

- Alla gjorde mig besvikna, men kanske mindre Barça. Det är alldeles nyligen de valde Laporta och jag pratade med honom två eller tre gånger. Han var pressad av den ekonomiska situationen i klubben. Detta var något han ärvde.

Aleksander Ceferin pekar på Joan Laportas föregångare på presidentposten Josep Maria Bartomeu som den som utverkat planen att delta i Superligan för FC Barcelona, vilket Bartomeu offentliggjorde samma dag som han avgick i slutet på oktober 2020.


UEFA-presidenten Aleksander Ceferin vid ett tidigare tillfälle.

Joan Laporta, president i FC Barcelona sedan mars 2021, har inte offentligt uttalat sig om Superligan och lär inte göra det heller innan nästa medlemsmöte i slutet på maj, där klubbens deltagande i Superligan kommer avgöras. Aleksander Ceferin om Laporta igen:

- Det var inte hans fel att situationen blev som den blev, men samtidigt, som en god förhandlare, fann han en strategi [under presidentvalet på medlemsmötet] för att gå segrande ur den.

Pablo Lizama Farias2021-04-22 11:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien