Officiellt: Raphinha till Barça

Officiellt: Raphinha till Barça

Sommaren första stora värvning är klar. Brassen Raphinha ansluter till Barça från engelska Leeds United.

Raphinha har länge uppgetts vara på Barças radar. Däremot har även engelska klubbar som Arsenal och Chelsea varit intresserade av brassen. De sistnämnda var med i jakten hela vägen, och ska enligt mediauppgifter erbjudit mer pengar än Barça.

Till slut blev det ändå Barça som gick vinnande ur kampen. Man betalar 58 miljoner euro till Leeds, vilket är en prislapp som kan stiga till totalt 67 miljoner euro. Detta enligt Fabrizio Romano.

Raphinha kommer från en stark säsong i Leeds United, och var högst delaktig i att rädda kvar klubben i Premier League. Det blev elva mål och tre assist på 35 ligamatcher under den gångna säsongen. Huruvida han var vad som krävs för att lyckas på den yttersta nivån återstår att se. Klart är i alla fall att Barça verkar vara drömdestinationen för 25-åringen.

Värvningen är det första riktiga stora från Barças sida under sommaren. Mer är förmodligen att vänta. Samtidigt som Raphinha är klar uppges Ousmane Dembélé vara överens med klubben om en förlängning av kontraktet. Addera en Robert Lewandowski till det och Xavi har plötsligt nästan för många alternativ i offensiv linje.

Raphinhas kontrakt med Barça sträcker sig till sommaren 2027.

¡Benvingut Raphinha!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-07-13 18:38:00
Author

Fler artiklar om Barcelona