Real Madrid - Valencia

Real Madrid - Valencia

Toppen mot botten är väl att ta i när Valencia just tagit sig åtminstone en liten bit bort från botten samtidigt som Real halkat en bit efter förstaplatsen. Men det blir i alla fall en riktigt härlig match mellan två lag som vanligtvis brukar befinna sig inom samma postnummer i tabellen.

Matchen spelas på söndag 16.15 på Real Madrids träningsanläggning Valdebebas och det är två lag bekymmer som möts. Vi börjar med Valencia och där kan vi konstatera att tränare Javi Gracia och mittback Hugo Guillamon är avstängda efter att Hugo i matchen mot Atleti på order av Gracia dragit på sig ett gult kort avsiktligt. Det betyder att Gracia har 3 mittbackar tillgängliga i form av givne Gabriel, Mangala som är tillbaka i träning efter skada och nyligen inlånade Ferro. Diakhaby rehabiliterar sin skada nu efter att han tillfrisknat från corona.

På mittfältet fanns ett pyttelitet frågetecken för Carlos Soler som inte tränade på torsdagen på grund av en liten känning i vadmuskeln men han skall vara redo för startelvan på söndag. Med sig lär han få samma kompisar som senast med Racic centralt, Wass till höger och en Guedes med gryende form till vänster.

På topp är Maxi given och lär få en vilt kämpande Manu Vallejo bredvid sig. Alternativen till Manu är Gameiro som i veckan tränat full med laget efter skada och möjligtvis Kang in Lee som fått lite speltid i anfallet. Nye Cutrone fick en hård smäll på knäet under onsdagens träning och även han har avstått lite träning i slutet av veckan och lär inte gå rakt in i startelvan.

Trolig startelva:
Jaume Domenech
Correia – Gabriel – Ferro – Gaya
Wass – Racic – Soler – Guedes
Maxi – Vallejo

Valencia har bara en förlust på de sex senaste ligamatcherna och ser ut att vara på väg bort från direkt inblandning i nedflyttningsstriden. Men det är lite för många kryss och lite för krampaktigt spel för att det skall kännas annat än ”ok”. Nio kryss och endast fem segrar på 22 matcher säger det mesta.

I Real Madrid är det mest anmärkningsvärda bortfallet av spelare. Startelvan i sig ser ut att bli relativt stark trots att kapten Sergio Ramos saknas på grund av skada. Marcelo är senaste spelare att hamna på skadelistan, medan Toni Kroos är tillbaka efter att ha varit avstängd senast.

Real Madrid verkar ha problem mot mitten/bottenlagen i år med förluster mot Alavés, Cadiz och Valencia samt kryss mot Elche och Ossasuna. Samtidigt var det 13 år sedan Valencia vann mot Real borta. Dags att ändra på det.

"Vi vet vart vi kan såra Real Madrid och en vinst borta mot dem skulle ge oss en viktig boost för kommande dagar."Carlos Soler

Real Madrid – Valencia
Söndag 16h15 Valdebebas, Madrid
Matchen ses på Cmore
 

Markus Timonen2021-02-12 19:25:07

Fler artiklar om Valencia