Sillysvep!

Sillysvep!

Äntligen ska det spelas fotboll på Mestalla igen. Till helgen är det dags och det känns så grymt skönt. Men, som en liten uppladdning kommer här det senaste gällande sommarens sillykarusell. Häng med!

Spelare in:

Vicente Guaita, MV, 33 år

Den förre Valenciamålvakten finns idag och engelska Crystal Palace och har gjort väldigt bra ifrån sig. Guaita har 1 år kvar på sitt kontrakt och Valencia är intresserade att plocka hem den Torrent födde målvakten. Känns väl lite riskfyllt i mina ögon och förlita sig på Guaita men vi får hoppas att han har växt med erfarenheten om han nu skulle komma hem igen.

Källa: Super, London EN

Dani Ceballos, MF, 23 år

Ceballos vill lämna Real Madrid för att få mer speltid och kunna slå sig in i landslaget och EM truppen 2021. Efter en misslyckad lånesejour i Arsenal så vill han spela i ett spanskt lag och där ligger Valencia tillsammans med Real Betis som förhandsfavoriter. 10,5 M Euro vill Real ha för honom.

Källa: Super

Pedro Rodriguez, FW, 32 år

Kanariefågeln har ett utgående kontrakt med Chelsea och ingen av parterna vill förlänga och Pedro själv vill tillbaka till Spanien. Spelarens agent och erbjudet Pedros tjänster till Valencia och Sevilla. Problem blir dock hans lön, enligt uppgifterna så kräver Pedro 110 000 Euro i veckan och för den snart 33 år fyllda spanjoren så skrämmer det nog bort Valencia.

Källa: Super

Chimy Avila, FW, 26 år

Kommer ni ihåg honom från podden? Han som tog havremoppen till träningarna hemma i Argentina? Avila har gjort stor succé i Pamplona och Osasuna vilket inte har gått obemärkt förbi. Just nu är dock Avila på rehab då han drog på sig en allvarlig knäskada i Januari och väntas vara fullt återställd i September. Kring 8-12 M Euro sägs prislappen ligga på.

Källa: El des Marque, Super

Cesár Montes, MB, 23 år

Den välvuxne mittbacken sägs vilja lämna Mexiko och Monterrey för en europeisk klubb. Trotts sin ringa ålder har han över 150 senior matcher och 10 landskamper på sitt CV. Den 191 cm långa mittbacken kostar kring 8-10 M Euro men planen är att köpa hans medborgarskap för 4 M Euro och låta han spela kvar en säsong i Monterrey och komma till Valencia inför säsongen 21/22 som spansk medborgare så han inte tar upp en plats i utlänningskvoten och blir även lättare att sälja i framtiden.

Källa: Super

Jorge Mere, MB, 23 år

En favorit hos Celades som haft Mere genom dom spanska ungdomslandslagen. Mere har kontrakt med tyska Köln till 2023 och som det ser ut vill tyskar casha in på sitt mittbackslöfte. Mere tog steget från spanska Sporting Gijon 2017 vidare till Tyskland och har gjort över 60 matcher för klubben.

Källa: El Des Marque

Moussa Wagué, HB, 21 år

Senegalesen kopplades ihop med Valencia så sent som i vintras då vi sökte efter en högerback. Den gången blev det ett lån av Florenzi men den här gången vill Valencia köpa en högerback med en långsiktigare plan i åtanke. 10 M euro vill Barcelona ha för honom och även Sevilla är intresserade.

Källa: El Des Marque

German Pezzella MB, 28 år

Mittbacken ses som Garays möjliga ersättare. Kapten för Fiorentina och pryder sitt CV med landskamper för Argentina. Kan ligan också som man brukar säga efter en sejour i Real Betis innan flyttlasset gick till Florens. Prislappen sägs ligga på 15-20 M euro och Valencia kommer fajtas med klubbar som Napoli och Roma om hans signatur. Förslagsvis så kan Valencia erbjuda Gameiro som delbetalning.

Källa: Super, El des Marque

Lucas Paquetá, MF, 22 år

Den Rio födde brassen har varit på Valencia radar förr. För två år sedan när Paquetá spelade i Flamengo var Alemany över och träffade honom i hemlandet men då blev det ingen affär. Istället gick Paqueta till Milan 2019 och har med blandad prestation inte övertygat Milan om en fortsättning. 35 M Euro betalade Milan då frågan är hur mycket dom är villig att släppa honom för nu. 

Källa: Marca

José Callejon, MF, 33 år

Kontraktet går ut i sommar och Valencia slåss återigen med Sevilla om signaturen. Sägs kräva en rimligare lön än exempelvis Pedro men är till åren kommen. Livsfarlig att ha i sitt lag och har varit trofast i Napolis elva i många år nu. Steget tillbaka till Spanien sägs vara klart för honom frågan är till vilken klubb. Även Granada sägs vara intresserade men kan inte konkurrera med Valencia och Sevilla gälla kontraktet. En quick fix om Ferran lämnar?

Källa: El Des Marque

Kepa Arrizabalaga, MV, 25 år

Efter ett gäng dråpliga misstag och aktioner på planen sägs Chelsea vilja göra sig av med Kepa. Den baskiska målvakten sägs vilja lämna efter att Caballero tagit över första handsken. Känns ju som ett betydligt stabilare val än Guaita om du frågar mig. 

Källa: Express, London EN

Mateo Musacchio MB, 29 år

Musacchio sägs vilja få sitt kontrakt som går ut nästa sommar förlängt med Milan men dom verkar inte komma överens. Detta har gjort att Musacchio och hamnar i sillykarusellen. Valencia tillsammans med, hör och häpna Sevilla är intresserad av Argentinaren. En till spelare som kan ligan efter sina år hos dom gula ubåtarna. 

Källa: Gazzetta

Martinez Quarta, MB, 24 år

Ännu en argentinare och mittback som ryktas till Valencia. 22 M Euro ligger klausulen på men den nuvarande arbetsgivaren River Plate sägs vara villiga att släppa honom för 10 M Euro. Samtalen ska vara långt gångna enligt uppgifterna.

Källa: Todofichajes

Gonzalo Montiel, HB. 23 år

Ännu en River Plate lirare som ryktas till Valencia. ”I Think it is time to go to Europe” sa han nyligen i media och spelarens agent har uttryckt att Valencia är en av klubbarna vi förhandlar med.

Källa: El Des Marque

Mohammed Salisu, MB, 21 år

Har kontrakt med Valladolid till 2022 och kommer att säljas i sommar. Efter en starkt säsong i ryggen har ghananen dragit på sig en hel del intresse. 12 M Euro vill Valladolid ha för mittbacken. Även Real Betis sägs vara intresserade och för en stabil mittback av la ligaklass är det nog först till kvarn som gäller, ett kap i mina ögon

Källa: Super

Sergi Darder, MF, 26 år

Mittfältaren ses som det perfekta komplementet till Dani Parejo. Espanyol ser ut att trilla ur högst serien och då kommer man behöva sälja spelare av Darders kvalitet. Tidigare har prislappen legat på 25 M Euro men kommer att vara betydligt lägre nu.

Källa: Deportevalenciano

David Silva, MF, 34 år

Blir det en hemvändare i sommar? Kanske det! Silva sägs vilja komma närmare familjen och har fortfarande kvar sitt hus i Valencia. Den 34 år fyllda spanjoren har även fått erbjudanden från MLS, Beckhams Miami sägs vilja ha honom som kapten och motor i laget. Det senaste är att ett lag från Qatar också vill signa honom, Al-Duhail där också Mario Mandzukic spelar.

Källa: Super

Cederic Bakambu, FW, 29 år

Kongolesen känner nog dom flesta igen efter sin tid i Villareal där han öste in mål. Just nu öser han in mål i Kina och Beijing Guoan hans och kontraktet går ut nästa sommar. Bakambu har tjänat sina pengar och vill nu tillbaka till Europa och spela på högsta nivån igen. Bakambu föll på målsnöret i vintras när Barcelona skulle värva honom, vilket han också gjorde narr av på sociala medier. 

Källa: El Des Marque

Norberto Neto, MV, 30 år

Den här killen behöver ingen närmare presentation och kom till Barcelona i samma veva som Cillessen till oss. Neto har fått knapert med speltid och det var väl inget förvånande. Enligt uppgifterna så är Neto till försäljning då Barcelona vill ge unga Inaki Peña chansen som andra målvakt bakom Ter Stegen. Neto själv vill stanna och fightas om en plats i laget. Priset sägs ligga på 22 M Euro.

Jesus Corona, MF, 27 år

Portos mexikanska med det passande namnet Corona sägs vilja testa vingarna i en större liga. Valencia tillsammans med Sevilla är intresserade. Enligt uppgifterna så ligger pris lappen för Corona kring 30 M Euro vars kontrakt löper ut sommaren 2022. Sevillas tränare Julen Lopetegui har uttalat sig om stjärnan och säger att han har softspot för just Jesus Corona. Återstår att se om flörtandet ger något. Corona är en mångsidig spelare som funkar lika bra på högerbacken som på en kant på mittfältet.

Spelare ut:

Ezequiel Garay, MB, 33 år

Ingen har nog missat det den video som Argentinaren la ut på sina sociala medier för drygt en vecka sedan. Garay känner sig lurad av klubben, han säger sig ha haft en muntlig överenskommelse om ett nytt kontrakt. Klubben meddelade att dom har erbjudit Garay en förlängning förra sommaren men Garay ville avvakta då detta var i samband med Marcelinos uttåg ur klubben. Sen fortsätter pajkastningen och jag kan rekommendera att lyssna på förra veckans avsnitt av Valenciapodden där Niklas avhandlar och förklarar situationen djupare. Ser vi Garay i en Valenciatröja igen? Jag är ytterst tveksam. Riktigt tråkigt om vi ska skiljas åt på detta sätt.

Rodrigo Moreno, FW, 29 år

Here we go again! Aubameyang ryktas till Barca och Milan och då vill Arsenal ersätta sitt Gabonesiska anfallsess med Rodrigo. 50 M Euro sägs Arsenal vara beredda att betala för ”The former Bolton Wanderers man”. Rodrigo som varit med om att vara både väldigt nära och helt klar för andra klubbar ett par transferfönster nu , kanske är det dags?

Källa: AS, The Mirror

Ferran Torres, MF, 20 år

Valencias guldklimp har dragit på sig intresse från många europeiska storklubbar vilket inte är speciellt förvånande. Ett kontrakt som går ut nästa sommar gör att Valencia svettas en hel del. Intresse finns främst och Manchester United, Liverpool och Dortmund. Sistnämnda klubben ser Ferran som en ersättare till Jadon Sancho som ser ut att lämna Tyskland. Idag kom det uppgifter som säger att Ferran inte vill skriva på en förlängning, men sista ordet är nog inte sagt. Alla hoppas vi att Ferran skriver på ett långt kontrakt och ger oss ett par år av hans egenskaper på planen innan han lämnar.

Källa: Manchester EN, Besoccer, 90min.

Jasper Cillesen, MV, 31 år

Holländaren blev ingen succé och Valencia har satt ut honom till försäljning. Tänkbar destination är Ajax som gärna tar tillbaka sin gamla keeper. Jaume har konkurrerat ut Cillessen men Jaume är inte tänkt som första målvakt, därför vill Valencia först hitta en ersättare innan man skeppar iväg honom.

Källa: El des Marque

Manu Vallejo, FW, 23 år

Ryktas lånas ut till Cadiz vilket också var den klubb Valencia köpte Vallejo ifrån. Det lilla man har sett av Vallejo har i vart fall inte övertygat mig, kanske är det just det här han behöver? Cadiz som är med och tampas om en uppflyttningsplats skulle nog må gott om att få hem Vallejo under den första säsongen i primeran.

Källa: Super

Kontrakt situationen spelare för spelare:

Jaume Costa, lån 2020

Alessandro Florenzi, lån 2020

Ezequiel Garay, 2020

Ferran Torres, 2021

Eliaquim Mangala, 2021

Kevin Gameiro, 2021

Denis Cheryshev, 2022

Francis Coquelin, 2022

Gabriel Paulista, 2022

Kang in Lee, 2022

Dani Parejo, 2022

Cristiano Piccini, 2022

Rodrigo Moreno, 2022

Ruben Sobrino, 2022

Daniel Wass, 2022

Geoffery Kondogbia, 2022

Mouctar Diakhaby. 2023

Jasper Cillessen, 2023

Jose Gaya, 2023

Jaume Domenech, 2023

Gonzalo Guedes, 2023

Carlos Soler, 2023

Maxi Gomez, 2024

Manu Vallejo, 2024

Thierry Correia, 2024

 

Joakim Gidlund2020-06-08 23:58:55
Author

Fler artiklar om Valencia