Sillysvep

Sillysvep

Som på beställning kommer ett rykande färskt sillysvep!

Piccini är tillbaka det är sen gammalt och Mestalla laget har ryckt åt sig några förhoppningsvis kommande juveler men vi tar tag i det senaste kring A-truppen direkt! Denna gång tänkte jag göra något nytt och betygsätta 1 till 5 trovärdigheten i mitt eget tycke nu när det ändå verkar som att vi faktiskt kommer värva.
Vi kan börja med att flika in angående Guedes. Enligt Javi Gracia på presskonferensen innan matchen mot Elche så var anledning till att Guedes inte var uttagen i truppen sist att han vilades för att det kommer viktigare matcher framöver. Och i skrivande stund har han precis spelat fram till 1-0 målet mot Elche så han tycks vara på spelhumör!

Spelare in:

Patrick Cutrone, FW, 23 år 5/5

Italienaren ska bara vara detaljer ifrån att krita på ett låneavtal med Valencia. Enligt flera säkra och trovärdiga källor reser Cutrone till Valencia idag eller i morgon för att genomgå den sedvanliga läkarundersökningen. Kontraktet tros vara ett lån säsongen ut och det verkar som att det inte ska finnas någon klausul med i avtalet. Med andra ord en kvickfix av Peter Lim och C/O. Cutrone tillhör Wolves men är utlånad till Fiorentina. He loves the Pizza, he loves the pasta, I really hope he loves Paella.

Källa: I princip alla tidningar och trovärdiga på twitter…

Florentino Luis, MF, 21 2/5

Portugisen tillhör Benfica men är utlånad till Monaco. Dock har speltiden varit knaper och Benfica letar efter en annan klubb att låna ut honom till. Valencia sägs ligga närmast och enligt uppgifterna är det 60% chans att Florentino lirar boll i Valencia innan fönstret stänger.

Källa: Super, Cadena Ser

Nehuen Perez, MB, 20 år 1/5

Argentinaren är utlånad till Granada men tillhör Atletico Madrid och har likt Florentino haft tufft att få speltid. Även här likt alla andra handlar det om ett tänkbart lån till sommaren. Nehuan Perez gjorde förra säsongen Racic sällskap i Famalicaos succéartade säsong. 

Källa: AS

Erick Pulgar, MF, 27 år 2/5

Den bläck-prydde chilenaren huserar i Fiorentina och nu rapporterar italienska Sky och han kan vara på väg till Valencia. Gjorde en snabbkoll med Pulgars landsman Marcelo Fernández och han beskriver Pulgar som en ”Light version av Vidal”. En sådan energispelare skulle verkligen Valencia behöva. Kontraktsmässigt handlar det ett om ett lån med en klausul på 12 M Euro. Men på bekostnad av Maxi?

Källa: Sky Italy

Edson Alvarez, MB, 23 år 1/5

Detta har verkligen blivit ett långkok till soppa. Edson vill lämna Ajax och vill till Valencia. So far so good. Men Edson sitter på ett kontrakt till 2024 och Ajax vill inte släppa honom om man inte kan få in en ersättare och klockan tickar… Känns som en bra värvning om den skulle bli av då han har åldern på sin sida och har redan hunnit med 30+ landskamper för Mexiko. 8 M Euro sägs prislappen ligga på och det är inte några slantar som Peter Lim vill betala så vi får se om det finns någon prutmån hos dom röd/vita i Amsterdam.

Källa: 90 mins, Fichajes

Francisco Ferro, MB, 23 år 3/5

Valencia ska ha fortsatt ögonen på Ferro och vi kan ju repetera lite från sist Den lovande portugisiska mittbacken som spelar i Benfica ryktas vara på väg bort. Benfica som till denna säsong värvade in både Jan Vertonghen samt valenciabekantingen Otamendi så har det blivit knapert med speltid för Ferro. Enligt dom senaste uppgifterna från Plaza Radio så är Ferro nummer ett bland mittbackarna som Valencia kollar på. Ett bekymmer i det hela är att Portugal har stängt gränsen mellan länderna på grund av en ökad smitta av Covid19, vilket kan leda till att affären inte går att slutföra. Men Mendes har väl sina trådar att dra i.

Källa: Plaza Radio, Tribuna

Spelare ut:

Jose Gaya, VB 25 år 1/5

Valenciakaptenen har dykt upp på Barcelonas radar som Jordi Albas ersättare. Det är väl i sig inget konstigt att en av ligans bästa ytterbackar ryktas till större klubbar. Enligt uppgifterna handlar det om ett köp till sommaren för 15 M Euro. En summa man skrattar åt…

Källa: Marca, Mundo Deportivo

Ruben Sobrino, FW, 28 år 5/5

Fernando Torr… Jag menar Ruben Sobrino har minst sagt haft en misslyckad sejour i Valencia och allt tyder nu på att man kommit överens med Cadiz som redan sitter på 2 ex Valenciaspelare. Cadiz tränare Alvaro Cervera har öst lovord över anfallaren och ser tydligen något som vi inte har sett. Ett lån som vi hoppas det bakas in en klausul i.

Källa: Mundo

Maxi Gomez, FW, 24 år 1/5

Fiorentina har visat sitt intresse för att köpa Maxi men det tycks få vänta till sommaren. Enligt uppgifterna hänger en del av affären på att Pulgar går åt andra hållet. 25 M Euro sägs summan ligga på och mindre då om Pulgar blir en Valenciaspelare. Maxi Gomez ska enligt rapporten vara missnöjd på både klubbens ledning och har inte något förtroende för tränaren Javi Gracia. Tidigare har även Arsenal visat intresse.

Källa: Tribuna dep
 

Joakim Gidlund2021-01-30 19:51:03
Author

Fler artiklar om Valencia