Sillysvep! (uppdaterad)

Sillysvep! (uppdaterad)

Dämpa nyårs firandet tillsammans med ett Sillysvep som rör det senaste nytt kring Valencia.

God fortsättning och god läsning. Det senaste är som alltid i apelsinorange!

Spelare in:

Joao Cancelo, HB, 25 år

Enligt uppgifterna så har Jorge Lopez rest till Manchester denna vecka för att diskutera möjligheterna att få låna in Valenciabekantingen. Cancelo kom till City så sent som i somras för 60 M euro men ingår inte i Peps planer. Valencias strategi ska vara att övertyga City att Cancelo sjunker i värde och att det skulle vara bättre att han fick komma tillbaka till oss och få speltid. 

Källa: Super

Jonas Svensson, HB, 26 år

Högerbacksjakten går vidare och även norrmannen Jonas Svensson finns med på Jorge Lopez shortlist av högerbackar. Budget alternativ från AZ men kommer knappast peta Wass ändå?

Källa: Super

Omar Elabdellaoui, HB, 28 år

Ännu en norrman som tillhör Olympiakos och har kontrakt till 2021. Ger väl detta rykte samma chans som Jonas Svensson. Känns som att vi måste upp några snäpp i kvalité om det ska vara någon mening i att inhandla en högerback.

Källa: Super

Gonzalo Villar, MF, 21 år

Ännu en Valenciabekanting! 21 åriga Gonzalo Villar lämnade Valencia B säsongen 18/19 för spel hos grannarna Elche. Villar och gjort det väldigt bra och Valencia håller dialogen öppen för en återkomst av talangen.

Källa: Tribunta Sport

Abel Ruiz, FW, 19 år

Ruiz lämnade Valencias ungdomsled 2012 till förmån för Barcelona. Där har han inte slagit sig in i A-laget vilket få lyckas med. Men har en given plats i Barca B där han står för både mål och assist. Ruiz börjar komma upp i en ålder när han vill slå sig in i ett A-lag och Valencia har visat sitt intresse att ta tillbaka honom. Kontrakt till 2021.

Källa: Marca, Sport

David Silva, MF, 33 år

Ännu en hemvändare på tapeten och ingen mindre än David Silva. Det kommer bli ett triangeldrama mellan Beckhams Miami FC, Las Palmas och Valencia. I Somras så snackades det mycket om Valencia efter att han i början av säsongen gjorde ett uttalande att detta var sista säsongen i Manchester City. Just nu är Miami i förarsätet om att signa Silva på free transfer men sista ordet är långt ifrån sagt i denna saga. Frågan är om det finns plats till nästa säsong för en då 34årig David Silva i Valencia? Är han framtiden?

Källa: The Sun

Caio Henrique, VB, 22 år

Brassen tillhör Atletico Madrid men befinner sig på lån hos Fluminense. Precis som källan skriver så förstår jag inte varför Valencia kollar in en vänsterback just nu. 12 M Euro snackas det om men att det blir en affär har jag väldigt svårt att tro.

Källa: Deportevalenciano

Alessandro Florenzi, HB, 28 år

Enligt Marca länkas Valencia ihop med Romas Florenzi. Italienaren sägs vara spelare nummer två på listan av högerbackar bakom Joao Cancelo. Enligt italienska La Gazzetta Dello Sport så har vi lagt ett bud redan som Roma inte tagit ställning till än. Erbjudandet är ett lån till sommaren med en obligatorisk klausul på 13 M Euro.

Källa: Marca, La Gazetta Dello Sport

Paco Alcacer, FW, 26 år

Paco ryktas lämna Dortmund i sommar och det har redan börjat blossa upp rykten kring vart. Efter en succéartad inledning har det gått knackigare och Paco har inte tränarens förtroende. Atletico Madrid sägs ligga närmast men av allt att döma så kommer Cavani ansluta till Atletico i sommar vilket då kanske stänger Paco-dörren. Då nämns Valencia som ett alternativ.

Källa: El Des Marque

Zouhair Feddal, MB, 31 år

Valencia vill enligt uppgifterna stärka upp defensiven med Real Betis resliga marockan Feddal. Har kontrakt till 2021 och är ordinarie i det Andalusiska laget. Tanken är att han ska komplettera alternativen bakom Paulista och Garay.

Källa: El Des Marque

Spelare ut:

Kevin Gameiro, FW, 32 år

Fransmannen sägs vilja stanna i klubben och inte göra någon flytt i Januari. Dock ska både Nantes och Lyon visat intresse för Gameiro. Nantes sågades av rätt fort medans dom sist nämnda Lyon ser Gameiro som en potential ersättare till Memphis Depay som är långtidsskadad.

Källa: L'Equipe, Super

Jordi Escobar, FW, 17 år

Det tycks ha skurit sig mellan den unge talangen och Valencia. Är det Escobar som har för bråttom eller Valencia som är för långsamma att släppa fram honom? Så sent som ifjol så hyllades han till skyarna av Marcelino och lagkamrater. Escobar vill slå sig in i A-laget men Valencia vill vänta. Förhoppningsvis kan man komma överens och ordna en utlåning till ett Segunda lag eller liknande. Rafa Mir 2.0?

Källa: Super

Thierry Correia, HB, 20 år

Sommarens backup värvning till Piccini har inte levt upp till förväntningarna och ser ut att gå på lån i Januari. Valencia har fortfarande tron på att han kan utvecklas och sägs ha en långsiktig plan med portugisen. Fifas regler sätter stopp för en utlåning utanför Spaniens gränser. Enligt regelverket får inte Correira bli utlånad till en annan klubb i en annan liga då kommer han ha representerat 3 olika ligor vilket strider mot reglerna. Han kan enbart bli utlånad till en spansk klubb. Klubbar som dykt upp som ett alternativ är Cadiz i Segundan där vi värvade Vallejo ifrån i somras.

Källa: Eldesmarque

Ferran Torres, MF, 19 år

Efter att ha säkrat upp Carlos Soler på ett långt kontrakt med en hög klausul är nu Ferran nästa spelare som Valencia är i kontraktsförhandling med. Dock har den unge spanjoren dragit på sig en hel del ögon från större klubbar vilket knappast är förvånande. Enligt uppgifterna så har Juventus spanat in Ferran och är mycket intresserade. Ferran sitter idag på ett kontrakt till 2021 som vi förhoppningsvis kommer att kunna förlänga snart och stänga denna ryktes karusell. Även Real Madrid ska vara intresserade enligt AS. Real Madrid i förarsätet om Ferrans signatur. Enligt uppgifterna från EGD så är Real Madrid beredda att erbjuda Lucas Vazquez eller Mariano plus pengar.

Källa: AS, Eldesmarque, El Gol Digital

Toni Lato, VB, 20 år

Lato är på lån till PSV men har inte fått något som helst förtroende av Van Bommel. Allt tydde på att Lato skulle komma tillbaka till Valencia alternativt hitta en annan klubb i Januari. Nu har Van Bommel fått foten från tränarposten och Latos chanser att fullfölja sin sejour i Holland har ökat. Återstår att se vem som tar över och om den nya tränaren vill satsa på Lato.
Lato har lämnat PSV och kommer spendera resten av säsongen på lån i Pamplona och Osasuna.

Källa: El Des Marque, Marca

Rodrigo, FW, 27 år

Efter en utebliven flytt i somras till Atletico så har intresset inte svalnat från stora klubbar. Juventus sägs vara intresserade av anfallaren men Valencia slår fast att man vill ha 60 M Euro för honom om man ska släppa iväg en så pass viktig spelare i Celades lagbygge.

Källa: El Gol Digital

Joakim Gidlund2020-01-01 20:49:06
Author

Fler artiklar om Valencia