Sillysvep! (uppdaterad)

Sillysvep! (uppdaterad)

Vem får Lims OK ? Kan det komma ännu en spansk-brasse till Valencia? Kommer Racic polare? Hoppa på karusellen om det senaste kring Silly Season!

Då var det dags att damma av sillysvepet igen så håll i hatten så blåser vi på! Uppdateringen är som vanligt i Orange.

Spelare in:

Marko Dmitrovic, MV, 28 år

Serben som vaktar Eibars mål har ett utgående kontrakt till sommaren och det mesta tyder på en försäljning i Januari. Eibar som har en liten och ansträngd ekonomi ska försöka dra in dom slantar man kan. Med över 100 matcher undervästen i Eibar har Dmitrovic tagit stora kliv både denna och föregående säsong och är ett hett namn hos flertalet klubbar. Polare med landsmannen Racic. Andra intresserade: Villareal, Sevilla, Real Betis

Källa: Golsmedia, Mundo deportivo

Sergio Romero, MV, 33 år

Argentinaren har suttit kvist i många år nu i Manchester United. Enligt uppgifterna ska Valencia försöka få honom gratis redan nu i Januari då hans kontrakt löper ut i sommar. United skulle nog inte ha något emot att slippa den löneposten då man redan har full täckning på målvaktssidan, Allt som behövs är Lims ”ok”.

Källa: Cope

Cristiano Piccini, HB, 28 år

Den gubben behöver ingen närmare presentation. Piccini som efter en lång rehabperiod blev mot allas förvåning utlånad när han äntligen blev skadefri. I Atalanta har Piccini bara noterats för 59 minuter på planen och det rapporteras att han kan vara på väg tillbaka och bryta låneavtalet. Detta skulle i sin tur ”lösa” bredden på mittfältet då man kan plocka upp Wass i banan.

Källa: OD Valencia, Super

Jorge Saenz, MB, 24 år

Jorge Saenz köptes från Tenerife vintern 2019 och var en del i Maxi Gomez och Santi Mina affären med Celta Vigo där han fick gå på ett tvåårs lån. Speltiden har uteblivit framförallt nu på sitt andra år i Celta och det skulle kosta Valencia mellan 0.5 till 1 M Euro för att bryta låneavtalet i förtid.

Källa: El des marque

Francisco Ferro, MB, 23 år

Den lovande portugisiska mittbacken som spelar i Benfica ryktas vara på väg bort. Benfica som till denna säsong värvade in både Jan Vertonghen samt valenciabekantingen Otamendi så har det blivit knapert med speltid för Ferro. Valencia var intresserade redan i somras men nu ska samtalen ha trappats upp och Ferro ses som ett alternativ då Paulista väntas vara borta ett tag.

Källa: Marca

Danielle Rugani, MB, 26 år

Italienaren är på lån i franska Rennes men där har det blivit väldigt lite speltid. Enligt uppgifterna så finns en klausul med i lånet på antal spelade minuter och dom kraven är inte uppfyllda. Det ger i sin tur Juventus rätten att ta tillbaka honom och låna ut honom till en annan klubb i Januari. Lång och stark mittback med en fin passningsfot och skulle säkert förstärka mittlåset i Valencia. Dock dras Rugani med återkommande skadeproblem och det är väl där vi höjer en varningsflagga. Enligt uppgifterna är samtalen långt gångna och allt som krävs är Peter Lims tumme upp.

Källa: El des marque, Tuttosport

Diego Costa, FW, 32 år

Diego Costa bröt sitt kontrakt tidigare idag och då börjar tidningarna placera ut vart brasse-spanjoren ska ta vägen. Saltat så det stänker om det men ett rykte är ett rykte. Villkoren är som följer: Skriver Costa på för Barcelona, Real Madrid eller Sevilla får han en faktura på 25 M Euro. Och går han till ett lag som spelar i Champions League eller Europa League oavsett land så landar fakturan på 5 M Euro. Detta är då villkoren som Costa måste förhålla sig till och det är då Valencia kommer in via bakdörren och knackar på. I min näsa så luktar det MLS eller en sväng ”hem” till Brasilien och jag skulle hellre bli av med en anfallare till, än att vi värvar in Costa. Kanske för mycket egna åsikter här men det får ni tåla. Andra som nämns är Real Sociedad, Real Betis, Villareal och Celta Vigo. Gratis är inte alltid gott...

Källa: Superdeporte, Elgoldigital

Diogo Leite, MB, 21 år

Portos mittback ryktades till oss i somras också och det är väl liknande snack som då. Valencia letar efter en mittback och Leite är en av många som man har koll på. Självfallet Jorge Mendes klient och Porto sägs vilja ha hela 20 M Euro för honom.

Källa: Larazon

Juan Mata, MF, 32 år

En hemvändare på gång? Enligt uppgifterna kan Juan Mata bli ” Peter Lims suprise” i Januari. Han har uttalat sig att han trivs i Manchester United men att minuterna på planen är för få för en fortsättning hos dom röda i staden. Enligt uppgifterna kan Valencia komma att köpa loss Mata för endast 5 M Euro. Uppgifterna kommer främst från brittiska medier och även här väntar man på Peter Lims OK.

Källa: UTD Report, Fichajes

Ozan Tufan, MF, 25 år

Turkisk mittfältare som är hemmahörande i Fenerbahce. Enligt turkiska rapporter har Valencia haft scouter på plats som följt Tufan från i somras och nu är Valencia redo att knyta åt sig honom för att stärka och bredda truppen i Januari. Den turkiske landslagsspelaren noteras för 10 matcher och 6 poäng var av 4 mål i turkiska Super Lig.

Källa: Takvim

Samu Castillejo, MF, 25 år

Milan vill skicka Samu Castillejo i motsatt riktning för att slippa betala någon övergångssumma på Diakhaby då dom anser att båda spelarna värderas lika till ca 15 M Euro. Den förre Malaga och Villarealspelaren hade väl varit spännande att se på Mestalla? Återstår att se om Zlatan ger tummen upp till affären. 

Källa: Fichajes, Calciomercato

Reinier, MF, 18 år

Brasse som hämtades in till Real Madrid förra vinterfönstret för 30 M Euro. Är utlånad till tyska Dortmund men har fått knapert med speltid. Nu vill Real hitta en ny klubb att låna ut mittfältaren till och Valencia sägs vara ett tänkbart alternativ. Även Sevilla är intresserade.

Källa: El Des Marque

Andrija Radulovic, MF, 18 år

Stor serbisk talang som tillhör Röda Stjärnan. Enligt uppgifterna är han en kopia av den schweiziska landslagsspelaren Shaqiri med sin låga tyngdpunkt, fina teknik och hårda skott. Valencia ska ha varit intresserade redan i somras men enligt uppgifterna har nu kontakten trappats upp. Schalke är också intresserade. 5 M Euro ska prislappen ligga på .

Källa: AS, Calcio mercato


Spelare ut:

Jason Remeseiro, MF, 26 år

Superdeporte publicerade häromdagen en artikel om ett par spelare som kan komma att lämna i Januari. Jason är en av dessa. Jason kom till Valencia som bosman 2019 och var utlånad till Getafe förra säsongen. Levante har enligt uppgifterna visat intresse för spelaren men är inte beredd att betala någon övergångssumma.

Källa: Superdeporte, Goldigital

Ruben Sobrino, FW, 28 år

En till spelare som finns med på försäljningslistan men det sprakar inte direkt med rykten om vart anfallaren kan tänkas hamna? Comeback i Alaves? Swapdeal med Guidetti? Jo jag tackar ja.

Mouctar Diakhaby, MB, 23 år

Milan vill förstärka mittlåset med Valencias gänglige fransman Diakhaby. Enligt uppgifterna så har Milan ett förstaval i Schalkes Ozan Kabak men ser Diakhaby som ett alternativ om den affären skulle gå i stöpet. Milan vill skicka Samu Castillejo i motsatt riktning.

Källa: Fichajes, Calciomercato

Maxi Gomez, FW, 24 år

Efter de otäcka smällen på Raul Jimenez så letar Wolverhampton efter en ny nia som ska leda anfallslinjen. Man ska då ha med Maxi på sin lista över tänkbara ersättare till mexikanen. Maxi sitter på ett långt kontrakt till 2024 och har en klausul på 140 M Euro så om han lämnar borde man kunna få en rejäl övergångssumma, dock så känner vi vår president allt för väl vid förhandlingsbordet.
Nu har det tillkommit några intressenter och Wolves ryktet har svalnat. Diego Simeone och Atletico de Madrid sägs nu ligga i förarsätet då man har rivit kontraktet med Diego Costa och letar efter en ersättare i Januari. Vi lägger även till Arsenal där The Sun går ut med att dom vill förstärka anfallslinjen med Uruguayanen.

Källa: AS, The sun, Mirror, Super

Kangin Lee, MF, 19 år

Vår älskade Sydkorean ser inte ut att vilja förlänga kontraktet med Valencia, vilket i sig man kan förstå. Lim ser ju Kangin som sin gubbe i detta Valencia och det skulle vara ett fatalt misslyckade om inte Kangin förlänger. Meriton Youth och hela den sagan får sig en rejäl käftsmäll minst sagt. Manchester City sägs vara i förarsätet men det finns en handfull stora klubbar som kan bli en tänkbar destination.
Kang-in Lee vill inte krita på något nytt kontrakt och som situationen är just nu med utebliven speltid så kommer Kang-in lämna antingen i Januari eller till sommaren.

Källa: Dario AS, SB Nation, Marca

Kevin Gameiro, FW, 33 år

Ryktades bort i somras och även nu i vinter. Fransmannen sitter på en av dom högsta lönerna och har ett kontrakt som löper ut 2021. Noteras för 8 matcher och ynka en assist och Gracia verkar ju tycka att både Vallejo och Sobrino går före. Hem till Frankrike eller Turkiet sägs bli Gameiros nästa anhalt i karriären. Valencia jobbar på att bli av med Gameiro och hans höga lön men buden uteblir och det finns inget intresse för honom. Det lättaste för Gameiro vore att spela av sitt kontrakt. 

Källa: AS, Deporte
 

Joakim Gidlund2020-12-29 23:11:00
Author

Fler artiklar om Valencia