Sillysvep Uppdaterad!
Kommer Paco Alcacer tillbaka?

Sillysvep Uppdaterad!

Då blåser vi på igen med ett uppdaterat sillysvep. Med nyutnämnd tränare i Jose Bordalas så har silly season skakats om med en hel del rykten om spelare från Getafe. Det och mycket mer kan ni läsa om i detta sillysvep. God läsning!



Spelare in: 

German Pezzella, 29 år, MB

Den före detta Betisliraren är återigen på Valencias radar. Detta är väl tredje fönstret i rad vi rapporterar om intresset för den argentinska mittbacken. Pezzella har kontrakt med Fiorentina till 2022 och enligt uppgifterna vill Fio casha in det man kan innan kontraktet går ut. Mellan 3-5 M Euro. 

Källa: Super

Rafa Mir, 23 år, FW

Rafa Mir kommer ni väl ihåg? Lämnade Valencia för spel i engelska Wolves men har varit utlånad till Huesca denna säsong där han gjorde succé med sina 13 baljor. Huesca väljer att inte aktivera klausulen i lånet på 13 M Euro vilket har öppnat för en återkomst på Mestalla. Rafa Mir har kontrakt med Wolves till 2022. Wolves har uttalat att man inte har någon brådska med att sälja Rafa Mir utan sitter lugnt och väntar på rätt bud. Jesus Vasquez som nyligen förlängde med Valencia har samma agent och enligt uppgift så diskuterade man även statusen på Rafa Mir. Även Celta vigo och Atletico Madrid är med i leken. 

Källa: Super, Cadena, sportsfindning

Omar Mascarell, 28 år, MF

Real-fostrade Omar Mascarell kommer inte följa med Schalke 04 till tyska tvåan och kommer lämna i sommar. Valencia har visat sitt intresse för en defensiva mittfältaren förut men det var väl 5-6 år sedan sist. Mascarell beskrivs som en riktig gnuggare som skapar ytor för andra, en sann lagspelare som jobbar mycket i det tysta och är stenhård i närkamperna. Kontrakt till 2022 och sägs kosta runt 5 M euro. Även Atletico Madrid är intresserade. 

Källa: El Gol Digital

Juan Mata. 33 år, MF

Det sedvanliga Juan Mata ryktet är självfallet på tapeten även detta fönster. Juan Mata har haft en tuff säsong i Manchester United och är nog närmare att lämna i sommar än vad han någonsin varit tidigare. Roma, Lazio, Villareal och Real Sociedad är också intresserade. Juan Mata sitter på ett utgående kontrakt med option på ett år till. 

Källa: El gol digital, Super

Riqui Puig, 21, MF

Förutom det härliga namnet besitter Puig många härliga kvalitér som Valencia absolut kan ha användning av. Barcelona är tydliga med att Puig har en framtid i klubben men att han skulle behöva en utlåning i sommar. Arteta har honom som en prioritet i sommar men tillsammans med Arsenal nämns också Valencia och Real Betis. 

Källa: The sun, El gol Digital

Matija Nastasic, 28 år, MB

Den nuvarande Schalke mittbacken kommer inte följa med ner till tyska tvåan. Med 1 år kvar på kontraktet och med helt nya ekonomiska förutsättningar för klubben så kommer han säljas i sommar. Den före detta Manchester City spelaren ska ha pekats ut av vår nye tränare Jose Bordalas som en av nycklarna i sommarens fönster. Sägs kosta mellan 3-7 m Euro och även Sevilla tillsammans med Roma är intresserade.


Källa: El gol digital

Uros Djurdjevic, 27 år, FW

Sporting Gijons kronjuvel stänke in 22 baljor i segundan och har dragit på sig en hel del intresse från la liga klubbar. En gubbe som vi scoutade i Januari tidigare i år men då blev det inget. Jose Bordalas har även ryckt i serbien tidigare under sin tid i Getafe. Har kontrakt till 2023 och en prislapp på 6-10 m Euro.

Källa: El des marque, El comercio

Javi Sanchez, 24 år, MB 

Real Madrid fostrade mittbacken kommer inte följa med Valladolid till Segunda. Valencia tillsammans med Real Betis är intresserade av honom. Dock ägs han till 50% fortfarande Real Madrid som kommer försöka vrida ur så många euros man kan ur affären. En mittback som beskrivs som spelskicklig med fötterna samt lugn och följsam. Kan även spela högerback.


Källa: El Des marque

Luis Abram, 25 år, MB 

Spelar i Argentina och Velez för tillfället men har ett kontrakt som löper ut nu i sommar och det är spikat att han inte kommer förlänga. Abram mäter 182 cm över havet och är vänsterfotad samt 17 landskamper för Peru under bältet. Samma agent som Jaume kanske underlättar saker och ting? Celta vigo och Betis ska även vara intresserade och faktum är att andalusierna försökte värva honom redan förra sommaren. 


Källa Super

Paco Alcacer, 27 år, FW 

Paco Alcacer behöver ingen närmare presentation men vi kan ju dra i trådarna kring ryktet. Villareal tränas av Emery, Emery har alltid talat gott om Goncalo guedes sedan tiden tillsammans i PSG. Paco har inte riktigt blivit den vecka in, vecka ut anfallare som Villareal trodde utan där har ju verkligen Paco varit i skuggan av Gerard moreno. Ryktet är en bytesaffär mellan Guedes och Paco men att det skulle krävas en hel del euros i mellan för att detta ska kunna bli verklighet. Guedes visade sitt rätta jag, iaf tendenser till sitt rätta jag i slutetspurten av säsongen och måste ha stärkt sina aktier på marknaden markant. 


Källa: Marca

Dakonam Djene, 29 år, MB

Djene som är getafes lagkapten och har varit en viktig kugge i Bordalas getafe. Togolesen fyller 30 senare i år men är en beprövad mittback i la liga med över 120 matcher. Dock känns det som att det finns ett “diakhaby” misstag i från ett baklängesmål samt något rött kort nära tillhands. Kontrakt till 2023 och känns för dyr att lösa. Dock har Getafes president gått ut med att man säljer ingen under utköpsklausul men bör vara en förhandlingsteknik. 


Källa: Super

David Timor, 31 år, MF

Urstark defensiv mittfältare och inte lägger några fingrar emellan. Fin passningsfot och hans kontrakt går ut nästa sommar, känns som en billig värvning och sägs vara en favorit hos Bordalas. 


Källa: Super

Mauro Arambarri , 25 år, MF

Kanske den av Getafespelarna som får det att pirra till mest av alla fyra i magen, i allfall hos mig. Tänker dock direkt på de där jävla skottet han fick till mot oss som bara flög raka vägen upp i krysset från 35 meter. Arambarri var ett av dom första namnet Bordalas kritade ner men även domaren med hans 11 gula kort på 34 matcher. Ruggigt distansskott som vi vet, en sann gnuggare åt båda hållen och under fjolåret gnuggade hans sig in i Uruguays landslag. 

Källa: Super 



Spelare ut: 

Daniel Wass, 32 år, Överallt

Pölsemannen kan vara på väg bort från Valencia och Spanien. Med bara ett år kvar på kontraktet så har FC Köpenhamn hört sig för om att kunna lösa Wass. Som källan skriver: “ Har fundet flyttekassen - FCK vil have Daniel Wass. Det hela har börjat trappas upp och Wass är allt närmare att lämna Valencia. I en intervju med BT sa han: “"It's great to be abroad and play against the best teams and players, but I have reached a point where I think if it is the right time to go home or if I should wait. Everything is interesting and of course I want to hear everything, but I still have my contract, so it is Valencia who decides my fate. " Valencia ska dock inte ha gett upp och kommer ge Wass ytterligare ett kontraktsförslag. 

Källa: Tipsbladet, Super, BT, 90-min

Jose Luis Gaya, 25 år, VB

Barcelona har tre vänsterbackar på sin radar då man avser att generationsväxla ut Jordi Alba. Gaya nämns tillsammans med Atalantas Robin Gosens och RB Leipzigs Angelino. Barcelona ska vara beredd att betala kring 30-40 M Euro. Även Atletico Madrid är intresserade. Nu har även Juventus gett sig in i leken om Gayas signatur. Juventus göra sig av med Alex Sandro och ser Gaya som en förstärkning i backlinjen. Bordalas lär få svettas rejält i sommar. 

Källa: SPORT, El des Marque, Calciomercato

Goncalo Guedes. 24 år, MF

Guedes är en av dom som kan inbringa lite stålar för att täcka upp för dom ekonomiska problem som Valencia har. Guedes tillsammans med Cillessen och Maxi sägs vara några av dom man kan tänka sig “offra” i sommar. Sevilla, Villareal och Wolves sägs vara dom klubbar som ligger närmast till hands. Dock får vi väga in att enligt uppgifterna så har PSG en klausul med för vidareförsäljning som ligger på 15-20% av summan. Sevilla har även ett ess i rockärmen där dom vill erbjuda Rony Lopes och Idrissi som delbetalning. Fiorentinas nya tränare Gattuso sägs ha pekat på Guedes och Jorge Mendes ska försöka ta honom till dom lila. Frågan är om Fiorentina har råd med Guedes, men det är Anil som sitter vid förhandlingsbordet... Även Everton sägs vara med och fajtas om Guedes i sommar.

Källa: Plaza, Tuttomercato, Radio Deportiva 

Jason, 26 år, MF

Jason gör ingen lycklig i Valencia och förra veckan hade hans agent Hector Peris ett möte med Anil. Dock ska sägas att även Sobrino och Mascarell har samma agent. Hur som haver så ska ett erbjudande från Elche finnas på bordet men att Jason själv tackat nej.

Källa: El des Marque

Ruben Sobrino, 28 år, FW

Cadiz version av “ El Nino” ser ut att bli kvar i Andalusien. Cadiz och Valencia jobbar på att göra övergången permanent. Sobrino blev utlånad till Cadiz i Januari. Cadiz lagkapten Alex Fernandez har uttryckt sin önskan om att Sobrino blir kvar i Cadiz till nästa säsong i samband med sitt grattade av Sobrino på födelsedagen. Cadiz ska enligt uppgift också varit benhård att dom inte kommer betala en krona för övergången. Kan man släppa Parjo gratis så kan man väl släppa Sobrino? 

Källa: El des Marque

Kang-in Lee, 20 år, MF

Med ett år kvar på kontraktet och har under säsongen varit nere bland frysskadade fiskpinnar och vänt ett par gånger så ser Kang-in Lee ut att lämna Valencia i sommar. Real Betis, Villareal, Roma och Wolves är några av klubbarna som nämnts. Inget nytt, strandade kontraktsförhandlingar som gör att Kang-in är och förblir förlorad om ingenting drastiskt sker. 

Källa: El gol digital, el des marque


Jorge Saenz, 24 år, MB

Jorge Saenz tillhör  Valencia sedan han kom från CD Tenerife för några år sedan. Men har varit utlånad och var en del i Santi Mina - Maxi Gomez affären. Två års lånet går ut nu i sommar med Celta de Vigo och det tycks inte finnas någon framtid för Saenz hos varken oss eller i Galicien. Enligt uppgifterna är en återkomst ner till CD Tenerife närmast. Har kontrakt med Valencia till 2024. En ny utlåning och nytändning i någon klubb i  Segundan är på tapeten. Inget konkret än så länge. 

Källa: El des Marque

Klara ut: 

Kevin Gameiro, 34 år, FW - Utgående kontrakt
Eliaquim Mangala. 30 år, MB - Utgående kontrakt 
Fabio Blanco, 17 år, MF - Eintracht Frankfurt

Klara in/Nytt kontrakt:

Cristian Rivero, 23 år MV - Nytt kontrakt till 2024
Jesus Vasquez, 18 år, VB - Nytt kontrakt till 2025
Koba Koindredi, 19 år, MF - Nytt kontrakt till 2025 

Joakim Gidlund2021-06-02 15:23:22
Author

Fler artiklar om Valencia