Lagbanner
Julklapp a la VCF

Julklapp a la VCF

Vem inn och vem ut? Et litet summa sumarum av 2005

Et vanskelig år for Valencia CF har dette 2005 vært, som startet med den avgjørende krisen som avsluttet Ranieris trenergjerning på en meget brutal måte. Nedturen fortsatte under Lopez, og man måtte til slutt skrive seg inn i Intertototurneringen for i det hele tatt ha sjanse til Europaspill. Og heller ikke den nye treneren Quique Sanchez Flores greide å svinge denne negative trenden. Et ungt og uferdig Valencia måtte til slutt vike unna for et Hamburg, som så langt i høst har vært av toppklasse. 
Noe begynte imidlertid å skje allerede i sommer. Et år uten Europa ville for mange valencianistas ikke bare være sportslig, men også økonomisk nedtur. Klubbpresident Soler innså at hvis ikke ting ble gjort og riktige grep tatt ville klubben risikere å kutte satsingen til Racing eller Malaga-nivå (intet vondt ment om disse lagene). Soler et et godt lederemne, det som Valencia trengte akkurat der og da. En som kunne drive kvalitets-sikring av klubbens slitte og tungrodde sportslige ledelse, finne ut hvilke spillere som ikke hadde motivasjon til å fortsette i klubben og samtidig selge ideen VCF til tvilende investorer. 

Gavene begynte å komme allerede i sommer: Villa, Edu, Miguel, Kluivert og flere. Gode spillere som passer til hverandre etter nøye samtaler med Flores. I et land hvor klubb-presidenter har all makten, og klubbtrenere skiftes ut som gamle sokker, har Quique og Juan Bautista et til tider ekspesjonelt arbeidsforhold. Resultatet begynner vi å se: et lag som spiller for hverandre og som er til for fansen. Etter forrige sesongs uttallige krangler og dårlige stemning mellom "lirarna från dobletetiden` og "legionærene`, er nåværende idylliske situasjon verdt å kalle en gave fra, om ikke fra oven, så ihvertfall ovenfra. 
Siden sommeren har gavene fortsatt å komme. Villas mange (og flotte) mål, Miguels flotte debutkamp, Vicentes tilbakekomst og Aimar tilbake i top-shape. Men for oss fans er ingen av gavene større enn den som kom forrige uke, når presi Juan Bautista Soler og Valencia bys fotballinteresserte borgemester Rita Barbera ga hverandre hånden og undertegnet avtalen som sikrer ny stadion. Ett skritt videre for valencianismen, som for mange andre.
Los Merengues måtte engang flytte fra Chamartin og katalanerne oppgi Las Corts. En eller gang må vi fra Mestalla, og videre til noe nytt hvis klubben skal vokse videre. Og det
at Valencia CF vokser seg sterkere, i klokskapens tegn, er en gave i seg selv.

Veien videre

Hvem kommer så til å være med i det klubben tar neste skritt videre i ferden mot neste størrelse? Noe som virker klart er at Valencia nærmest har dobbeltsikring på alle plasser, faktisk er stallen såpass stor at sansynligheten for at enkelte spillere går er større enn at nye kommer inn.

Som vi nylig rapporterte, er Marco di Vaio på vei bort til Monaco for 6 millioner Euro. Lite spilletid og mangel på utfordringer under Flores skal ha vært sterkt med på å bidra til at italieneren slo til på tilbudet fra Ligue 1.
Marco Caneira kan være et salgsobjekt. Portugiseren har i stort sett hele år spilt under pari, tydelig påvirket av det som skjedde i januar med sin knapt 10 måneder gamle datter. Klubben har gitt ham enorm støtte, men nå antyder han selv et eventuell klubbskifte. Bolton har meldt sin interesse
Emiliano Moretti er ung og lovende. Han har alderen som fordel, og kan eventuell lånes ut til en annen spansk klubb for at han skal kunne tilpasse seg spilletempoet i Spania. Har fortsatt litt høy feilprosent på dette nivået, men dette kan som sagt løses med flere års erfaring i La Liga.
Gonzalo de los Santos er en av de største floppene i spansk fotball de seneste årene. Kjøpt inn til høy pris og fått utrettet veldig lite.
Mista har fullstendig sloknet etter 2003-04 sesongen, hvor han ble "pichichi` for klubben. Scoringsraten sank dramatisk allerede forrige sesong, og har fått lite spilletid i år grunnet Villas ankomst. Lite sannsynlig at han forsvinner, en Mista i storform kan være verdt sin vekt i gull.
Salva Ballesta har i likhet med los Santos havnet i utlånskarusellen. Mye til og fra er ikke sunt for karrieren hans, og forholdsvis høy salgssannsynlig.
Fabio Aurelio har ennå ikke undertegnet ny kontrakt, og ryktene om Premier League er aldri langt unna. Vært mye skadet og klubben har vist lojalitet mot hans kontrakt. Vært i god form i det siste og nå er det snart på tide at han viser tilhørigheten til fargene.
Mario Regueiro fikk aldri noe som helst mulighet til å slå til i Valencia, særlig etter flere rettsrunder med gamleklubben Racing, som mente han ble lurt til Turias hovedstad. Kommer mest sannsynligvis til å havne i Betis etter nyttår.
Kluivert ryktes å gå til Ajax. Har ikke fått mange sjanser etter kortere skadefravær og en relativ god start i Intertoto. Vil trenge førstelagsspill siden han har lyst til å komme i Nederlands VM-tropp, noe han ikke vil være i nærheten av ved å slite Valencia-banken

Hvem så inn?

Robert Pires har vært linket til Valencia før. Skulle Henry dra og "musketerene` være på vei ut av Highbury, kan landsmennene havne begge i Spania.
Yuhei Tokunaga er et japansk fremtidstalent, som skal vurderes som såpass aktuell at klubben vil ha ham allerede ved januarvinduet eller til sommeren. Trente med Valencia under sesongoppkjøringen
Carlos Tevez har vært nevnt ofte. Argentineren gjør sine saker rimelig bra i Corinthians, og vil kunne bli nok et fryktet offensivt alternativ sammen med Villa, Aimar, Vicente, Mista og Kluivert.

Valenciaredaksjonen  ønsker alle sine lesere en god jul og godt nytt år!

Felic Natal i Bó Any Nou!


TomtChen bjuder på HelgspecialLäs fler artiklar ur redaktionens helgspecial!

Claudio Castello2005-12-24 20:35:00

Fler artiklar om Valencia