Ramón Sánchez Pizjuán, 2021-09-22 19:30

Sevilla - Valencia
3 - 1

Besvikelsen i Sevilla

Midweek omgång och bortamöte väntade för vårt kära Los Ché när laget gästade Sevilla. Vårt svaga bortafacit kom däremot inte att förbättras, då laget hade en tuff dag på jobbet och åkte på en svidande förlust.

En blytung start på matchen när Sevilla tar ledningen redan i den 3:e minuten. Wass försöker sig på en crossboll vid frispark men Sevilla-back bryter. Bollen går fram till Lamela som relativt enkelt kan hitta fram en fin genomskärare till Papu Gomez, och argentinaren gör inga misstag.

Sevilla äger matchbilden första femton, och ologiskt är det inte att 2-0 kommer. Däremot är sättet målet sker på desto mer ologiskt. Inlägget från Montiel styr via Lato, Mama luras av Mir och Paulista och när ingen av herrarna får träff på bollen får den en konstig studs över Mama och går in i nät. Ett av de snöpligare målen man sett, och denna får vår georgier i kassen ta på sig.

3-0 kommer i den 22:a matchminuten, Alderete och Lato står och sover när Fernando hittar fram till Mir med en frispark slagen från egen planhalva. Några stora individuella misstag ligger bakom målen, men samtidigt är det Sevilla som dominerat matchen första 30. De lyckas hitta vägar genom vårt presspel, och när de slår förstapressen är vi sårbara. Vi har problem att få tag i bollen och tvingas slå mycket långbollar, vilket resulterar i att vi ofta blir av med bollinnehavet.

Efter 3-0 målet spelar vi upp oss någorlunda, och det är just presspelet som i den 30:e matchminuten resulterar i en frispark. Denna slås in av Guedes, Ocampos misslyckas med rensning och Duro kan med stor hjälp från en misslyckad täckning av Carlos, få in bollen i mål. Bounou i motståndarkassen tar nog skottet om inte Carlos är på den.

Men överlag är första halvlek en besvikelse, matchen hade potentiellt kunnat sett annorlunda ut om färgen på kortet i den 17:e matchminuten för Erik Lamela varit annorlunda. Å andra sidan hade Sevilla likväl kunnat fått straff i den 42:a minuten då Alderete visade prov på klumpigt försvarsspel.

Om första halvlek var extremt händelserik så var andra halvlek något av det motsatta. Visst, Folqiuer hade en hyfsad chans i 48:e matchminuten efter bra väggspel med Musah. Men närmare än så kom vi aldrig ett reduceringsmål. Andra halvlek var väldigt jämn spelmässigt, och båda lagen stod för mycket slarv. Men Sevilla kunde med hjälp av ett bra försvarsspel och en vunnen kamp på mittfältet spela av matchen på ett kontrollerat vis.

I dagens match märktes det att vi saknade flera ordinarie spelare. Gaya, Soler, Cherry och Correia är alla spelare som kunnat bidra till att matchen idag sett annorlunda ut. Mot ett ordinarie Sevilla som troligtvis kommer vara med i toppen i år, visste vi på förhand att det skulle bli tufft. Men samtidigt går man ändå iväg med en känsla av besvikelse. Den sena förlusten efter en bra match mot Real senast tog säkert en del på spelarna mentalt, och det kändes inte riktigt som vi lyckats skaka av oss poängtappet till matchen idag.

Nu är det bara för spelarna att ladda om, ta nya tag och träna hårt då det på lördag vankas ytterligare tufft möte, när Valencia tar emot Athletic Bilbao.