Lagbanner
Ramón de Carranza, 2021-10-02 18:30

Cádiz - Valencia

Inför: Cádiz - Valencia

Inför: Cádiz - Valencia

Under lördagskvällen möter laget Cádiz på bortaplan. Valencia har haft problem med formen under de senaste matcherna, och en 3:a i morgondagens match är jätteviktig för att inte halka efter i tabellen.

Senast mot Bilbao var Marcos André en räddande ängel när han i slutet av matchen kom till undsättning för att inkassera en poäng. Troligtvis går han in från start, då Maxi Gomez drog på sig onödig utvisning mot Bilbao. André kommer i sådana fall bilda anfallspar med Guedes, som assisterade honom senast. Förhoppningsvis får vi mot Cádiz se mer av den varan från detta nykomponerade anfallspar. 

Bordalás berättade under fredagens presskonferens att Soler, Cheryshev, Gayá och Correia alla jobbar på mycket bra, och att han hoppas ha tillbaka dem i matchspel inom en snar framtid. Däremot meddelade han också att ingen av dessa kommer att komma till spel mot Cádiz, då man inte vill ta några onödiga risker, och att man istället siktar på att ha tillbaka dem mot Barcelona efter landslagsuppehållet. 

Detta innebär att spelare som Foulquier och Lato troligtvis kommer behålla sin plats i startelvan, och nu gäller de för dem att ta chansen. Ytterbacksparet har sett svaga ut i matcherna där man ersatt Correia och Gaya, och lär behöva lyckas med något extraordinärt i denna match för att i framtiden kunna utmana sina kollegor om en plats i startelvan. 

Mycket talar för att det är Cillessen som kommer att få fortsatt förtroende att vakta målburen. Holländaren stod för en förtroendeingivande insats senast, och hann med en mycket viktig räddning när Bilbao var nära ett 2-1 mål. I och med att Mamardashvili befunnit sig i en tuff period, vore det konstigt om Bordalás valde att återigen göra ett skifte på den positionen. 

Även fast vi haft ett par tuffa matcher på sistone, ser läget inte allt för taskigt ut i tabellen. Vi befinner oss i skrivande stund på en 8:e plats, och är bara 6 poäng från serieledande Real Madrid. För att kunna återfå en plats i toppen, är det viktigt att vi gör jobbet mot denna typ av motstånd, då spelschemat för nästkommande matcher ser fortsatt tufft ut. 

Potentiell startelva:
                    Cillesen
Foulquier - Paulista - Alderete - Lato
Musah - Wass - Guillamón - Duro
              André - Guedes           

Var: Estadio Nuevo Mirandilla
Hur: Cmore
När: 18:30

Viktor Lindberg2021-10-01 17:17:00

Fler artiklar om Valencia