Lagbanner
Ipurua, 2020-12-07 21:00

Eibar - Valencia

Inför Eibar - Valencia

Inför Eibar - Valencia

Nedflyttningsplatsen flåsar oss i nacken och Valencia reser norrut för att försöka ta tre viktiga poäng för att klättra i en oerhört tajt tabell.

Valencia reser till dom norra delarna av Spanien, närmare bestämt Baskien och Eibar. Efter en oerhört tung förlust mot Atletico de Madrid senast i följd av ett självmål så behöver Valencia kraftsamla. Poängen måste börja trilla in om vi inte ska behöva kämpa i en bottenstrid den här säsongen. Med endast 12 poäng parkerar Valencia på en 16de plats med bara 1 pinne ner till Osasuna som ligger på nedflyttningsplats.

Valencia har gått som en jojo genom säsongen hittills och vi kan inte leva på 4-1 segern mot Real Madrid speciellt länge till. Man vet aldrig vart man har detta Valencia då vi tycks kunna förlora eller vinna mot vilka som helst.

Man väntar fortfarande på att få se vad för fotboll Javi Gracia egentligen vill spela då man inte ännu sett någon tydlig rödtråd. Visst har vi en tunn trupp men vi ska absolut kunna ställa bästa möjliga lag på benen i varje omgång då vi inte har några europamatcher att ta hänsyn till och rotationer ska inte behövas mer än vid skador och avstängningar.

Mot Eibar har vi ett dystert facit, speciellt på bortaplan. Sedan 2015 så har Valencia 3 förluster, 2 kryss och 0 segrar på Ipurua. Så det gäller för Javi Gracias mannar att bryta den här trenden och dom får gärna göra det ikväll.

Eibar ligger på en 13 plats med bara en poäng mer än Valencia så det är oerhört tajt i tabellen. Eibar är väl ungefär där dom ska vara så får väl ses som en fullt godkänd säsong hittills för deras del. Kommer senast från en stark seger med 2-0 på bortaplan mot Real Betis.


Tänkbar elva:
Jaume
Wass-Paulista-Hugo-Lato
Yunus-Racic-Soler-Guedes
Maxi-Vallejo

Skadeläget: Gaya, Kangin, Diakhaby, Cheryshev och Cillessen

Domare: Xavier Estrada, Gula snitt: 4.4, Röda: snitt: 0.2
När: Ikväll 21:00
Var: Ipurua
Hur: Cmore

AMUNT VALENCIA

Joakim Gidlund2020-12-07 10:53:50
Author

Fler artiklar om Valencia