Lagbanner
Mestalla, 2021-09-19 21:00

Valencia - Real Madrid
1 - 2

Inför Valencia - Real Madrid

Inför Valencia - Real Madrid

Äntligen helg och äntligen match igen. Ligatvåan Valencia välkomnar ligaettan Real Madrid på Mestalla.

Om någon på förhand innan säsongen började, hade sagt till mig att vi skulle ha en seriefinal i omgång 5 hemma mot Real Madrid, så hade jag legat ner på golvet och skrattat. Inte en chans... Men nu står vi här och i skrivande stund så är det just en seriefinal vi har framför oss.

Att Valencia kommer med vind i seglen till matchen känns som en underdrift. Hade man suttit i Bordalas optimistjolle nu hade den nästan kantrat och tagit in vatten. Obesegrade och med 4-1 segern mot Osasuna i Pamplona så känns det som att det här Valencia är på riktigt. Men nu kommer första riktiga testet mot huvudstadslaget Real Madrid. För vänder vi oss om och kollar bakom aktern på båten vilka vi lyckats slå är det lag som härjar på undre halvan av tabellen. Inte för att förringa insatsen på något sätt, så får vi fler och tydligare koordinater om vilket sjövatten detta Valencia verkligen tillhör. Är vi ett topp, mitten eller bottenlag? Svaren kommer på lördag.

Bordalas har inte roterat speciellt mycket ännu men nu med Cheryshev skadad så kommer han behöva ersättas.

Min elva:
Mama
Corriea – Paulista – Alderete – Folqiuer
Soler – Wass – Hugo – Gaya
Maxi – Guedes

Real Madrid kommer senast från en sen 1-0 seger borta mot Inter i Champions League. Förra ligamatchen var man tillbaka på Santiago Bernabeu efter renoveringen av arenan. Då blev det 5-2 seger mot Celta Vigo och hattrick av Benzema. Hur man än vrider och vänder på Real Madrid trupp så är dom otroligt starka. En målvakt av yppersta världsklass lika så mittfält och anfall.
Det är det extremt ifrågasatta mittbacksparet Militao och Nacho som är den tydliga svaga länken i detta Real. Man har släppt in 6 mål på dom 4 första omgångarna, men med en glödhet Benzema längst fram och en pånyttfödd Vinicius så kommer dom att vara favoriter tillsammans med Atletico till ligatiteln. Jag tror även att det otroligt spännande löftet Camavinga får chansen från start mot Valencia, frågan är om Modric vilas eller om Valverde får sitta kvist. Camavinga kom in och gjorde mål i sin debut mot Celta Vigo, och assisterade fram till segermålet mot Inter.

Gissnings elva Real
Courtois
Carvajal – Militao – Nacho – Alaba
Modric – Casemiro – Camavinga
Hazard – Benzema – Vinicius

Imorgon söndag kastar vi ankar och beger oss ut på öppet och outforskat hav. Knappa in Cmore på tv:n och låt Kviborg och Marcelo guida oss genom vad som känns på förhand kunna bli säsongs bästa match. Vi har även vår kära vän och kollega Markus Timonen på plats för att beskåda detta.

När: Lördag 21:00
Var: Mestalla
Hur: Cmore

Amunt!

Joakim Gidlund2021-09-18 16:51:56
Author

Fler artiklar om Valencia