Lagbanner
La Ligas första bekräftade coronafall

La Ligas första bekräftade coronafall

Valencias Ezequiel Garay blev den första La Ligaspelaren att smittas av coronaviruset.

Ezequiel Garay meddelade fotbollsvärlden att han har smittats av corona.

Han skriver på sitt Instagram:
 
"Det är uppenbart att jag började 2020 på ett dåligt sätt. Jag har testat positivt för coronavirus men känner mig väldigt bra. Nu återstår det bara att vara uppmärksam på hälsomyndigheterna och för tillfället är jag isolerad."
 
Hela Valenciatruppen testades för ett par dagar sedan och argentinaren är den första som testade positivt. Detta innebär att resten av spelarna och medarbetarna som har varit i kontakt med Garay de senaste dagarna måste stanna i obligatorisk karantän för att förhindra att viruset sprider sig. Det rapporterar Marca om.
 
Kan finnas fler smittade
På grund av den närhet som spelarna, teknikerna och medicinsk personal har haft under dessa dagar med gemensam träning, är det möjligt att det finns fler infekterade i laget. Marca kunde också vara först med att bekräfta att en person ur Valencias läkarteam har också smittats med coronaviruset.
 
Nu har ett smittspårningsarbete startats och mycket pekar på att de först fick kontakt med viruset under sin resa till Milano för spel i Champions League mot Atalanta.

UPPDATERING klockan 14:45:
Under söndagseftermiddagen meddelade Valencia att det finns fem fall av coronavirus inom laget. Förutom Garay är också Mangala och Gayá smittade.
Dessutom två personer i staben.

 
Att det var just Garay som skulle bli först med att smittat var inte så oväntat menar kritiker till den skadedrabbade spelaren med glimten i ögat.
 

Jens Kassnert@JensKassnert2020-03-15 13:47:00
Author

Fler artiklar om Valencia