Lagbanner
Santiago Bernabéu, 2022-01-08 21:00

Real Madrid - Valencia

Real Madrid – Valencia

Real Madrid – Valencia

Det väntar en härlig drabbning på lördag kväll när Valencia söker revansch från höstens möte på Mestalla. En fin insats och 1-0 ledning gick upp i rök i matchens slutminuter den gången, räkna med att Bordalás ställer ett taggat gäng på benen även denna gång.

Matcherna mellan Real Madrid och Valencia brukar alltid vara intensiva, underhållande och målrika. Eller vad sägs om att de fem senaste matcherna innehållit 17 mål, 17 gula kort, 1 rött kort och 4 straffar. Nog för att tre av straffarna kom i den minnesvärda 4-1 segern på Mestalla. En annan domare denna afton i Alejandro Hernández Hernández som under veckan, precis som alla andra, fått läsa i huvudstadsmedia om hur fel fördelat Real Madrid varit hittills denna säsong. Låt oss hoppas att han inte blir huvudfigur på Santiago Bernabeu.

Jose Bordalás Valencia kommer till matchen efter en seger i Copan mot Cartagena FC men den kostade en skada på Carlos Soler som inte kan vara med i denna match. Det är så klart ett enormt tapp som blir svårt att ersätta med den trupp Bordalás förfogar över. Utöver Soler saknas också Gabriel Paulista, Dimitri Foulquier, och Hugo Duro. Det är en tunn trupp där vi egentligen helt saknar spelare med kvalité att kliva in från bänken och förändra. Men låt mig försöka bena ut hur vi kan tänkas ställa upp.

I backlinjen finns frågetecken kring Thierry Correias deltagande, högerbacken startade mot Espanyol förra helgen men stod över i onsdags. Han tränade inte med laget på fredagen men sägs vara helt redo enligt Bordalás. Om Correia inte kan starta så kommer Wass att kliva ner vilket i sin tur ger tränaren ett alternativ mindre centralt på mittfältet där som sagt Carlos Soler redan saknas. På mittbacken blir det högst troligen firma Diakhaby-Alderete med kapten Gaya ute till vänster.

På mittfältet är det troliga Hélder Costa, Racic, Hugo Guillamon och Cheryshev men Yunus Musah finns tillgänglig (isf istället för Costa) och möjligtvis Daniel Wass. Skulle den mångsidige Dansken slippa spela högerback tror jag att han tar Racic plats bredvid Hugo G i mitten.

Framåt skulle jag bli förvånad om vi fick se något annat än stekhete Gozalo Guedes tillsammans med inte lika heta Maxi. Alternativen framåt är vårt iskalla nyförvärv Marcos Andre och Manu Vallejo som dock mer eller mindre varit utfryst under Bordalás.

Ja och just det, självklart står Cillesen i målet. Förväntad startelva:

Cillesen
Correia - Diakhaby - Alderete - Gayá
Costa - Wass - Hugo G - Cheryshev
Maxi - Guedes

Hos Carlo Ancelotti är den stora nyheten att han får tillbaka Vinicius Jr. Dåliga nyheter för Valencia då Brassen var i riktigt bra form innan han åkte på covid och är alltid ett offensivt hot. Han hade behövts senast mot Getafe där Real Madrid trampade rejält snett och inkasserade oväntat säsongens andra förlust. Faktum är att målskyttet hackat lite på slutet för marängerna med bara 2 mål på 3 senaste ligamatcherna var av 0 gjorda mot både Cadiz (hemma) och Getafe(borta). Räkna med att Ancelotti funderat på saken och kommer till denna fight med någon justering.

Matchen då, bollinnehavet lär domineras av Real som kommer att hålla ett fast grepp om taktpinnen. Med Bordalás vid rodret kan vi ta till banken att Valencia kommer att försöka utöva ett grisigt skyttegravskrig, vi snackar ändå serieledande Real borta. Det kommer smälla rejält i närkamperna och Bordalás önskedröm lär vara en riktigt irriterad tillställning där hans krigare gör allt för att få Real Madrid-spelarna ur balans. Och där det finns kaos finns det möjligheter, Guedes och Maxi är båda kapabla till att utnyttja även de minsta lägen som dyker upp så låt oss hoppas på låg xG åt båda håll där vi lyckas stänka dit en eller två baljor.

Jag tycker inte att vi är helt beroende av Vinicius, det är en spelare som gjort det bra och avgjort matcher för oss. Men det har även Benzema och Militao mfl. – Ancelotti

Jag lägger ingen vikt vid om någon annan försöker sätta press på domaren, det är inget ovanligt och händer över allt. Hernández Hernández är en mycket bra domare. – Bordalás

Soler är viktigt för oss och det var en skada vi inte hade förväntat oss. Han kommer att vara tillbaka inom kort men jag har fullt förtroende för de som spelar i hans ställe. – Bordalás


Amunt!

 

Markus Timonen2022-01-08 00:41:00

Fler artiklar om Valencia