Lagbanner
Mestalla, 2021-10-30 18:30

Valencia - Villarreal

Valencia-derby!

Valencia-derby!

Regionalderby mellan Los Ché och de gula ubåtarna på Mestalla. Ett Valencia i snudd på kris behöver vinna, då en förlust mot värsta rivalen kan få jobbiga konsekvenser.

Valencia har den senaste tiden befunnit sig i en djup dvala. Det är inte mycket som fungerar, och den finfina starten vi hade på säsongen är totalt bortblåst. En sen förlust mot Real Madrid i slutet av September blev startskottet på en negativ trend i vilket laget inte lyckats åstadkomma en enda vinst på 7 matcher. En kombination av tufft spelschema och skador kan tänkas vara förklaringen. Men i sanningens namn är det svårt att lägga mycket värde i det, då vi i de flesta av dessa matcher inte varit i närheten av att förtjäna en 3:a. 

Nu struntar vi i det och blickar istället framåt. Ett derby är ett derby som det brukar heta, och lag har tendenser att höja sig något enormt i den här typen av matcher. Vi får hoppas att spelarna inser den prekära situationen vi befinner oss i, och med hjälp av ett kokande Mestalla i ryggen kan kliva ut och stå för sin bästa insats den här säsongen. 

Villareal är även de ett lag som inte rosat marknaden i La Liga. Visst har de ett Champions League-gruppspel att tänka på, men med det duktiga spelarmaterialet de besitter får det ses som en besvikelse att man inte återfinns högre än tabellposition 13. Spelare som Yeremy Pino (Backes favorit), Arnout Danjuma och Gerard Moreno får vi se upp med. Ett försvar under isen måste steppa upp, och vi har inte råd att begå misstag när dessa spelare attackerar med fart och duktig teknik.

Annars är det märkvärdiga att Dani Parejo är tillbaka framför publik på Mestalla igen. Den före detta Valencia-kapten som efter 9 år och 282 matcher inklunderande en Copa Del Rey-titel, böt vit mot gult. En transfer som sved till i många Valencia-fans ögon gjorde att en dysfunktionell ägare i form av Peter Lim inte längre gick att försvara. Dani Parejo ville inte lämna klubben, men blev tvingad härifrån. Det ska bli intressant att se hur fansen väljer att ta emot honom när han är tillbaka i sin forna borg. 

Lagmässigt, är det svårt att sia vilken startelva Bordalas väljer att formera. Positiva nyheter är att Correia är tillbaka. Foulquier håller låg klass, och med Correia tillgänglig förpassas han med all sannolikhet till bänken. Guillamon stod för en väldigt svag insats mot Betis, men väntas få fortsatt förtroende på innermittfältet med Wass, då Soler kliver ut på högerkanten. Lägg märke till platsen bredvid Guedes. Bordalas nämnde under gårdagens PK att Maxi tränat separat inför morgondagens match, efter en muskelskada som inte ska var alltför allvarlig. Där kommer det avgöras under dagen om han är kapabel att starta. Vi får hoppas, annars blir det Marcos Andre på topp igen, och han har inte varit bra den senaste tiden. 

Avslutningsvis är det värt att nämna att att detta är ett riktigt ångest möte ur båda sidors perspektiv. Här är inte bara prestige ett faktum, utan förlust innebär att gapet till europa-platserna för båda lagen snart är nästintill omöjligt att hämta ikapp. Förhoppningen är att Bordalas gett spelarna en rejäl utskällning efter den pinsamma förlusten senast. Vi vill inte se nedsänkta huvuden och spelare som viker sig i dueller. Idag är det derby. Då gäller det att satsa det där extra, annars går du aldrig vinnande. Vi har en svag inbördes statistik mot Villarreal under de senaste åren, låt oss ändra på det. 

Möjlig startelva: 
                      Cilessen
Correia - Paulista - Alderete - Gaya
  Soler - Wass - Guillamon - Duro
              Guedes - Andre

Var: Mestalla
När: 18:30
Hur: C More

AMUNT!

Viktor Lindberg2021-10-30 10:32:58

Fler artiklar om Valencia