Lagbanner
Vem kan segla förutan….segel?

Vem kan segla förutan….segel?

Javi Gracias Valencia åker till Madrid med siktet inställt på ny seger efter 4-1 senast. Laget är inne i en helt ok period trots att allt annat är katastrof, samtidigt kanske detta är den viktigaste matchen mot Real på länge.

På söndag 16h15 börjar en match som inte ”bara” handlar om 3 poäng. Den handlar om så mycket mer men kanske på ett annat sätt än man först tänker sig. För blotta ögat är det ett möte mot ett Real Madrid som nästan gett upp ligan trots att 16 matcher och 48 poäng återstår. Det är ett Real med mängder av skador som innan jul halkade vidare till Champions league slutspelet utan att övertyga. Var väl snarare att man undvek en katastrof i sista omgången och tack vare det så lever lagets säsong vidare på nåt sätt. Man kan fortfarande vinna Champions och om nåt lag vet hur man vinner just den turneringen så är det Real.

Varför är detta då så mycket viktigare än vanligt för Valencia? Jo för att dessa matcher är det enda vi har kvar som kan skänka lite tillfällig glädje. Dels handlar det om vår prekära situation vi är i men det handlar nog ännu mer om vart vi är på väg. Vi drömmer om att vårt största problem skulle va lite skador och om att vara i Champions league, halka vidare till slutspel eller ej. Vi drömmer om att kunna köpa en (1) spelare med egna pengar och inte bara låna in överblivna spelare kortsiktigt.

Vi är inte bara ett par bra nyförvärv bort eller ett par kassa domslut emot oss från allt det där vi från tid till annan vant oss vid. Där vi befinner oss just nu går solen inte upp på dagarna. Vi har kört så långt bort från allt glitter att jag är osäker på om vi ens hittar tillbaka. För den lyckligt ovetande betraktaren kan ett kryss borta mot Athletic Club senast och seger innan dess mot Elche ses som att vi kommer in i detta möte med vind i seglen men faktum är att vi inte ens har ett segel som vinden kan blåsa i. Så illa är det.

Strukturellt, ekonomiskt och kompetensmässigt är ”projektet” Valencia CF ett luftslott och på god väg att bli ett nytt Leeds eller ett nytt Malaga. Det vi har kvar är spelarnas hjärta där flera egna produkter mot all logik väljer att stå upp för klubben de fostrats i. Mot all logik? Ja så är det faktiskt i detta Valencia där Meriton för varje dag som går gör saker och ting värre. Och det är just nu som en seger (till) mot Real skulle betyda så otroligt mycket för fans och spelare.

Visst skulle den betyda 3 poäng till på kontot och lite mer luft mellan oss och en bottenstrid. Men framför allt skulle det betyda en glädje över att få vinna en stor match igen. Känslan att få tvåla till en antagonist skulle skicka söndagen den 14 februari rakt in i alla Valencianistas hjärtan på helt rätt dag. Bara den glädjen är värd mer än 3 poäng. För alla vi inbitna vet att på måndag är vi tillbaka på ruta ett och en segdragen kamp för att undvika nerflyttning. Vi är tillbaka i en verklighet där vi i sommar behöver sälja för ca 30 miljoner euro mer än vi köper för och nästa säsong vill vi inte ens tänka på. Så låt oss glömma allt det där denna kalla söndagskväll i februari och gå all in för en seger.

Ge mig 3 straffar. Ge mig ett Maxi mål. Ge mig en Guedes i form. Ge mig tre poäng.

Amunt!
 

Markus Timonen2021-02-12 15:52:00

Fler artiklar om Valencia