Det tyska hatet!
Vår hjälte i Leipzig

Det tyska hatet!

Dortmundsupportrar misshandlar urskillningslöst vuxna och barn från de östra delarna av Tyskland. Deras brott att de håller på laget från sin stad. Det är fan inte klokt.

Jag är mitt i bedrövelsen över det tyska hatet nöjd med att jag aldrig skrivit ett ont ord om Leipzig. För detta är nog punkten där hatarna bör besinna sitt eget ansvar. För de som människor skrivit och twittrat i Sverige är ofta bara en bråkdel av vad som förekommit i Tyskland. Ändå är det en hel del skit även svenska skribenter och medverkande i poddar mm lyckats vräka ur sig i år. Och jo det hänger ihop! Det ni skriver och twittrar är samma hat som de överfallna Leipzigborna fick känna på i Dortmund.

I andra stora länder hade detta troligen aldrig hänt. I England, Italien och även i Spanien kan rika människor köpa klubbar vräka ner miljarder och vinna titlar utan att deras fans blir nerslagna så inte i Tyskland.

Det är i grunden globaliseringshat det rör sig om, din trygga grund som traditionsklubbfan hotas. Någon annan från det fattiga öst ska inte få glädjas över att ha ett bra fotbollslag. Det ska ju vara traditionsklubbarna förunnat.

Jag är inte ett dugg förvånad över att det som hände i Dortmund hände, det var en tidsfråga och det kunde lika gärna ha varit i någon annan traditionsbunden stad.

 

Bengt Kleijn2017-02-07 08:36:32
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....