Hur ska mittfält och anfall formeras kommande säsong?

Hur ska mittfält och anfall formeras kommande säsong?

Vi fortsätter att gå igenom truppen inför premiären och avslutar nu med de mest spännande lagdelarna.

Mittfällt, Mainz spelar alltså 4-3-1-2 vilket innebär 3 mer eller mindre defensiva mittfältare och i princip inga yttrar. Ny fär året är den spännande 23 åringen Edimilson Fernandes från West Ham men senaste säsongen har han spelat i Fiorentina. Fernandes är inköpt som ersättare för fransmannen Gbamin. Den försäljningen ska även generera pengar till en ny mittback bl.a. priset för Gbamin är satt till 30 miljoner euro. Jag tror inte Mainz kommer backa mycket då Gbamin har kontrakt till 2023. Intresset från Arsenal har nog svalnat men Monaco lär vara ett av de lag som följer den spelskicklige och tekniske mittfältaren. Blir det ingen affär har vi ett ännu mer slagkraftigt mittfält. Turbon Pierre Kunde Kamerunspelare utbildad i Atletico är relativt given i startelvan. Danny Latza hade ett något svagt 2018 men kan mycket väl vara tillbaka i bättre form i år, lägg därtill Öztunali och Ridle Baku så förstår ni situationen. Överflödet har gjort att Gerrit Holtman skadebenägen men mycket lovande yttermittfältare/ ytterback lånas ut till Padderborn under kommande säsong.

Offensiv kreatör, Jean-Paul Boetius var fjolårets sensation i rollen som "10" i denna uppställning. Vem Boetius har som konkurent är lite oklart, kanske att Fernandes kan spela där annars har Quasion fått hoppa in som alternativ till Boetius.

Anfall, svenske Quasion är mycket populär i Mainz och bör vara ordinarie Ujah är såld till Union, Maxim har man försökt sälja men misslyckats. Altenativet till Quasion är Onisiwo 27 årig österrikare med ett bra 2018 bakom sig. Given där framme självklart Jean-Philippe Mateta 22 år gamle fransmannen som gjorde 14 mål förra året och som vi kan få svårt att behålla om han spelar lika bra detta år som han avslutade förra säsongen. Tycker ni laget ser bra ut? och spännade? Det tycker nog jag i ärlighets namn. Hur långt räcker det? Bundesliga ser tuff ut kommande säsong. Väldigt jämn, så spannet är stort typ mellan 6-15, men 8-12 är nog ett rimligt tips.

Tänkbar startuppställning

Muller--Brosinski-Bell-Niakhate-Martin--Kunde-Gbamin, (Latza)-Fernandez--Boetius-Quasion-Mateta

Bengt Kleijn2019-07-27 18:12:57
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....