Allianz Arena, 2022-03-19 18:30

Bayern München - Union Berlin

Inför Bayern München vs Union Berlin

På lördag kväll väntar en tuff uppgift för Union Berlin när de reser söderut mot München i Bayern. Man behöver vinsten för att inte halka efter och för att uppnå sitt huvudmål om 40 poäng. En vinst hade också gjort titelracet lite mer spännande i Bundesliga. Här är tränarens tankar och läget inför matchen.

Tränarens tankar

På presskonferensen valde Urs Fischer att dela pressansvarige Christian Arbeits beskrivning av Bayern München som ett anspråksfullt lag. De har allt man kan önska sig. Laget har många spelare som kan göra skillnad och de besitter alltid mycket av bollinnehavet under matcherna. De hittar alltid spelmässiga lösningar på sina problem och har mycket snabbhet som de nyttjar i uppspelen runt och bakom backlinjen. Det gäller för Union Berlin att vara modiga, sa Urs Fischer som avslutande ord.

Läget i truppen

Otillgängliga spelare är mittbacken Dominique Heintz och mittfältarna Keita Endo och Grischa Prömel. De två förstnämnda är skadade och Grischa Prömel är avstängd på grund av för många gula kort. Även mittfältaren Levin Öztunali och vänsterbacken Niko Gieβelmann är borta på grund av Corona och annan sjukdom. Keita Endo har börjat träna med boll igen och är med på träning. Andreas Luthe och Kevin Behrens är tillbaka från sina isoleringar och har tränat med laget hela veckan. Truppen inför matchen är inte helt uttagen än och de sista justeringarna görs på sista träningsdagen innan matchen. Det kan alltså ske förändringar i laget.

Det gäller att fatta rätt beslut och vara klok med bollen

Bayern München är ingen enkel motståndare. De spelar i högt tempo och gör det väldigt svårt för motståndaren med sin press. De erövrar bollen snabbt och när de har den, så blir de sällan av med den. Därför pratade Urs Fischer på presskonferensen om vikten av att vara modiga i sitt spel när man har bollen. Inte tveka och tänka igenom besluten man tar. Vid bollerövringar gäller det också att inte stanna av och man måste fortsätta framåt, sa Urs Fischer Ifall man ska få någon vila, så gället det också att försöka hålla bollen inom laget och klara av situationer under hård press, tillade han. Annars blir det tufft. Han poängterade dock också att Union Berlin måste vara modiga i sitt spel genom att våga pressa Bayern München högt upp i bollbanan för att försöka stressa dem med och vinna duellerna mot dem. 

En vinst innan uppehållet hade betytt väldigt mycket

Det blir som sagt ingen enkel uppgift på lördagskvällen nere i München mot rekordmästarna, men det är heller ingen omöjlig sådan. Man måste nyttja varje chans man har mot mål, inte stressa iväg och göra det man är allra bäst på, nämligen mål på fasta situationer. Det har man gjort förut mot ett topplag som Bayern München, vilka är väldigt svåra att spela igenom. Även ifall det kanske inte gör en enorm skillnad för Bayern München, så får de kanske klara sig utan sin mesta målskytt och rekordmannen Robert Lewandowski samt Erik Maxim Choupo-Moting. De båda har dragits med lite skavanker. Det kan tala för Union Berlins fördel i matchen.

Man ska vara glada om man kommer undan med en poäng ifrån München, men en vinst hade betytt oerhört mycket för Union Berlin. Då kan man äntligen uppnå sitt huvudmål om säkrat kontrakt när man passerat 40 nödvändiga poäng. Just nu är man på en åttonde plats och en vinst hade också inneburit att man inte tappat för mycket mark i toppen av tabellen. Det blir en viktig match på många sätt och vis innan det långa landslagsuppehållet, där Union Berlin för övrigt har fem uttagna spelare.

Preliminära laguppställningar

Bayern München: 
Neuer (c) - Stanisic, Upamecano, Hernandez - Gnabry, Kimmich, Musiala, Coman - Müller, Sane - Lewandowski

Union Berlin: Luthe - Jaeckel, Knoche, Baumgartl - Khedira - Trimmel (c), Becker, Möhwald, Oczipka - Awoniyi, Michel

Avspark är 18:30 på Allianz Arena i München, Bayern. Sändingen börjar 18:20 på Viaplay och Viasat Fotboll med Gustav Karlsson som kommentator.
 

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-03-18 17:37:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig