Inför Bundesliga 1:a omgång

Inför Bundesliga 1:a omgång

Då är det dags, Bundesliga startar igen och det känns precis lagom såhär på semesterns sista dag. För Mainz har det varit aktivitet in i det sista, tyvärr är anledningen att laget återigen är illa skadedrabbat.

För det första är Gbamin då äntligen såld. Detta främst för att värvningspungen var helt tom. Det blev endast 25 miljoner euro till slut och där gick nog gränsen för Mainz. Everton är den något överraskande köparen. I Aftonbladets PL podd nämndes inte ens Gbamin under Everton avsnittet trots att det var en ganska stor värvning. Jag är väldigt spänd på Gbamins fortsättning i PL, tror faktiskt att han kan få det ganska tufft även om det finns en massa offensiv talang. Försäljningen gjordes främst för att stärka upp försvaret, strax efter Gbamins flytt gick desutom Stefan Bell sönder och en värvning var ett måste. In kommer Jeremiah st. Juste från Feynoord, en kostsam och mycket spännande värvning. st. Juste är 22 år och har bara en säsong i Rotterdam i ryggen.

Ännu värre är givetvis skadan på Mateta som liksom Bell är borta under större delen av hösten. Hur vi ska ersätta Matetas 14 mål är svårt att begripa och hans skada riskerar att betyda många placeringar ner i tabellen, tufft helt enkelt. En viss hjälp har kommit från Mainz legenden Jurgen Klopp som lånar ut för mig helt okände Taiwo Awoniyi, en 22 åring även det som gjorde massa mål i Jupiter ligan förra året. belgiska ligan är ju inte helt enkel att lyckas i, så vi får leva på hoppet.

Imorgon gäller det Freiburg borta, en kultklubb med sin kulttränare Christian Streich, det blir alltid griniga matcher, Freiburg brukar spela småfult och vi får se upp med Waldsmidt och Petersen på topp. Mainz bör vinna mittfältet och får se upp med snabba kontringar, ett första mål för oss vore inte dumt.

I övrigt då, vilka vinner ligan och vilka tar de fyra första platsrna? De flesta tippar Dortmund som segrare och när det gäller sportslig ledning så vinner Ruhrlaget på KO. Sedan finns det där som heter tradition. Bayern skulle satsa i år men inte en enda stjärnspelare är inköpt. Gubbarna i bayern lever i en svunnen tidsera, skulle gärna se Coutinho i Bayern. Bundesliga behöver profiler. De övriga CL platserna bör gå till Leverkusen och Leipzig, inte de roligaste klubbarna ur publikt hänseende men två av de bäst skötta. Till skillnad från alla dessa miserabla traditionsklubbar som idag mest rymmer nostalgi.

Ut åker Padderborn och sen är frågan om (appropå kult) populära Berlin klubben Union klarar sig. Är själv svag för klubben från östra Berlin, deras protester mot Leipzig i öppningsmatchen tycker jag dock är larv. Allt detta gap över en läskeblasktillverkare? Detta när det finns klubbar med Kina (aktuella folkmord på agendan) både som sponsorer och i vissa europeiska länder som ägare. Perspektiv önskas.
 

Bengt Kleijn2019-08-16 18:03:42
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....