2022-09-07 21:00

Inter - Bayern München

Inför: Inter-Bayern München

Efter två raka ligamatcher utan vinst inleds nu årets upplaga av Champions League, och Bayern styr därmed kosan till Milano för bortamöte med blåsvarta Inter.

Tolv år har gått sedan Inter senast vann Champions League, detta efter 2-0 mot just Bayern där Diego Milito blev dubbel målskytt. En framgång som följdes av flera år med sämre resultat och de riktigt framskjutna ligaplaceringarna lyste med sin frånvaro och så även framgångarna ute i Europa. Trenden bröts dock 2021 när man lyckades vinna Serie A med stor hjälp av Romelu Lukaku och i våras utmanade Inter lokalkonurrenten Milan ända in i slutet. Inför hösten köpte man in Joaquin Correa från konkurrenten Lazio som fått en  bra start och bakom fjolårets målkanon Lautaro Sanchez är han lagets bästa målskytt.  Resultatmässigt har Inter på fem omgångar kammat noll mot toppkonurrenterna Lazio och Milan och därför ligger “Nerazzurri” först på sjunde plats. Över ett decennium har gått sedan man i Champions League tog sig längre än åttondelsfinal, en trend Inter satsar på att bryta trots att man lottats in i dödens grupp och direkt ställs mot en av turneringens stora favoriter.

Bayern inledde säsongen med en riktig femplussare mot Frankfurt för att sedan svara för tämligen ojämna insatser. Kanske hårt att kalla ett obesegrat lag för ojämnt, men insatsen mot Union Berlin i helgen lämnade mycket att önska. Särskilt offensivt där man absolut kan begära att ett lag med Bayerns kaliber först och främst ska vinna men också kunna skapa mer. Två matcher utan vinst gör att “Die Roten”, för ovanlighetens skull ligger trea i Bundesliga. Nu väntar Champions League där Bayern, återigen lottats in i en tuff grupp, men gruppspel och Bayern brukar vara en bra kombination. Åtta av de tio senaste säsongerna har Bayern vunnit gruppen och trots dödens grupp är man favorit igen. Det ska även bli intressant att se hur Jamal Musiala, som briljerat i ligan, kommer uppföra sig på den internationella scenen. Det återstår även att se om Leon Goretzka, som missat stor del av inledningen, kommer få starta. Att Bayern i nuläget har i stort sett hela truppen skadefri kommer förhoppningsvis ge laget chansen att kunna spela den tempofyllda forboll man är van vid och inte bli så stillastående som man ibland blir. 

Senaste gången lagen möttes var 2010/2011, ett dubbelmöte som slutade med seger för de blåsvarta. Den gången vann Bayern bortamötet och stor chans är att detta kan upprepas nu igen. Dels eftersom Bayern har ett på papperet bättre lag, men också baserat på faktumet att Bayern, när de är som bäst, är väldigt svåra att besegra. Och får de till det tempot som de visade upp mot Frankfurt är det få, om ens något, lag som ska kunna rå på dem.

Adam Fischer2022-09-07 06:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München