Opel Arena, 2022-08-14 15:30

Mainz 05 - Union Berlin

Inför Mainz vs Union Berlin
Union Berlin reser till Mainz för att plocka tre viktiga poäng med sig hem till Köpenick.

Inför Mainz vs Union Berlin

Ligan började på allra bästa sätt för Union Berlin med en vinst i Berlinderbyt på hemmaplan. Nu är det dags för omgång två på bortaplan i Mainz mot Mainz. Här är Urs Fischers tankar inför matchen och läget i truppen

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer valde först att kommentera Mainz nuvarande form och sa att de är inne i en bra fas. De fick ett bra resultat i cupen och tog sig vidare därifrån och de vann sin första match i ligan på bortaplan mot VFL Bochum, vilket han sa inte är enkelt att göra. Laget Mainz beskriver han som ett välorganiserat och kompakt lag som är väldigt aggressiva i sitt spel. De slår ganska många långbollar mot och över backlinjen och är duktiga på andrabollarna. De är också snabba och han tycker att deras vassaste vapen är deras kontringsspel. De återerövrar bollen efter deras aggressiva spel och har hög kvalitet i deras kontringar. Han avslutade med att säga att det blir en utmaning för dem.

Läget i truppen

En spelare som av förklarliga skäl inte kommer vara med i truppen är Timo Baumgartl, men han har kunnat vara med på träningarna och tränat själv på plats och har tagit de första stegen tillbaka på sin återhämtning från cancerbehandlingen. En annan spelare som är på god väg att ta sig in i elvan men som fortfarande behöver lite mer speltid och integreras i truppen är Morten Thorsby. Han fick en timmes speltid i träningsmatchen mot Hannover tidigare i veckan och gjorde framsteg mot att ta plats i truppen. Mittbacken Dominique Heintz är inte med i truppen, då han tidigare i veckan gick på lån till VFL Bochum. Andreas Voglsammer är heller inte tillgänglig eftersom han tidigare i veckan bytte klubb till Millwall i England. Annars är alla ordinarie spelare tillgängliga och står till Urs Fischers förfogande.

Två lag med samma form möter varandra

Union Berlin tar sig till Mainz för att möta Mainz 05 på bortaplan. Mainz är ett lag som har ett jämlikt resultat med Union Berlin. Båda tog sig vidare i första omgången av cupen och båda vann i premiären av Bundesliga. Det som skiljer dem åt är att Union Berlin har fler gjorda mål än Mainz. I Mainz spelare också en gammal bekant till Union Berlin, den danske anfallaren huserar där sedan ett år tillbaka och har varit en startspelare för dem där. Det blir ett återseende med honom. Det blir ingen enkel match för Union Berlin, som Urs Fischer påpekade och man ska försöka få hål på deras välorganiserade och kompakta försvar. Det återstår att se ifall firma Becker och Siebatcheu kan leverera och skjuta hem de tre viktiga poängen för Union Berlin. Det gäller att ta så många segrar som möjligt i augusti, för från och med nästa månad drar det intensiva matchandet igång på riktigt.

Laguppställningar

Mainz 05: Zentner - Bell, Hack, Leitsch - Widmer (c), Kohr, Stach, Aaron - Lee, Fulgini - Onisiwo.

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Trimmel (c), Khedira, Haberer, Ryerson - Haraguchi - Becker, Siebatcheu.

Avspark är 15:30 på MEWA Arena i Mainz, Rheinland-Pfalz. Sändningen börjar 15:20 på Vsport Football och VIaplay med Robert Tennisberg som kommentator.
 

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-08-14 13:09:53
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig