An der alten Forsterei, 2022-10-16 17:30

Union Berlin - Dortmund

Inför Union Berlin vs Dortmund
Toppmöte i Bundesliga när ett formstarkt Union Berlin tar emot Dortmund hemma på die Stadion An det Alten Försterei.

Inför Union Berlin vs Dortmund

Efter att ha säkrat fortsatt spel ute i Europa i torsdags, så har det nu blivit dags för Union Berlin att ta sig ann nästa stora uppgift. På söndag kväll tar man emot topplaget Dortmund hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Här är tränarens tankar om toppmötet och läget i truppen.

Tränarens tankar

Urs Fischer inledde med att kommentera Dortmunds senaste matcher och menade på att de är ett stabilt lag som vann båda mötena mot Sevilla i Champions League och även lyckades få med sig ett kryss hemma mot Bayern München. De är ett bra kollektiv som inte ger upp och jobbar outtröttligt på planen, sa han. Han tillade också att de har hittar bra spelmässiga lösningar på sina problem och att de är duktiga i situationer en mot en. De har också en hel del snabbhet och har börjat använda kanterna mycket mer på sistone. De ligger också högt upp på planen med ett aggressivt spel där de aärt skickliga på att erövra bollen och göra kontringar. Det är något man får bara uppmärksamma på och det kommer krävas mycket mod från Union Berlins sida för att vinna mot Dortmund, avslutade Urs Fischer.

Läget i truppen

Det finns inga skador eller sjukdomar i truppen. Alla är tillgängliga för spel. Med tanke på det tajta matchandet, så lär det ske lite rotation i startelvan. Annars är alla tillgängliga.

En vinst kan utöka avståndet ytterligare och befästa ledning ännu mer

Innan lördags såg tabellen lite annorlunda ut. Då låg Dortmund på fjärde plats och var fyra poäng efter ettan Union Berlin. De är fortfarande fyra poäng efter, men befinner sig just nu på åttonde plats istället. Tabellen till trots, så gäller fortfarande samma poängläge mellan lagen och vid vinst skulle Union Berlin kunna utöka avståndet ytterligare till Dortmund och vara sju poäng före i tabellen. Lite senare på kvällen spelar även Bayern München mot Freiburg och bäst för Union Berlin vore oavgjort eller om Freiburg vinner. Oavgjort vore dock mest gynnsamt, då skulle Union Berlin ligga fyra poäng före Freiburg och sex poäng före Bayern München. Det finns mycket att hålla koll på under supersöndagen, men Union Berlin kommer såklart först och främst fokusera på sin match och göra sitt bästa för att vinna matchen hemma på die Stadion An der Alten Försterei.

Laguppställningar

Union Berlin: 
Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Trimmel (c), Schäfer, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Jordan

Dortmund: Kobel - Süle, Hummels (c), Schlotterbeck, Guerreiro - Bellingham, Özcan - Adeyemi, Brandt, Malen - Moukoko

Avspark är 17:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Köpenick, Berlin. Sändningen börjar 17:20 på Vsport Football och Viaplay med Lars Sandberg som kommentator. 
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-16 13:10:15
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig