Inför VfB - Bochum

Inför VfB - Bochum

När VfB slog VfL Bochum i Oktober ifjol så spräckte klubben en tråkig svit. Klubben gick nio raka matcher i säsoingsinledningen utan seger och när VfL Bochum dök upp i Schwaben, så gjorde man processen kort och vann med 4-1. Silas gjorde två mål och klev från matchen som matchhjälte. När VfB sedan åkte till Bochum under våren segrade men med 3-2, så fjolårets möten med VfL Bochum gick VfBs väg. 
Men när Bundesliga nu startar så är korten ånyo blandade. VfL Bochum var nykomlingar ifjol, klarade sig kvar och har via den mycket dugluge Thomas Letsch kunnat omstrukturera och omformulera sig. Thomas Letsch- tränaren- har en mycket intressant bakgrund med uppväxt i Stuttgarts förorter och tränarruppdrag i Schwaben innan han kyftes i Red Bull Salzburg och sedermera i Nederländerna. Ha förordar ett passningsspel med snabba omställningar, mycket löpning och är en mycket stark taktiker. 

VfL Bochum kommer till en nya arena. Ett nytt namn. MHPArena och nya förutsättningar. Runt arenan är det nya reklamskyltar, nya regler när det gäller alkohol på arenan(gränsen är sänkt från 1,4 promille till 1,0 Promille och man kollar regelbundet) och man har även vegetariska Maultaschen (låter styggt måste jag säga). Commando Cannstatt har aviserat en marsch från staden ut mot Bad Cannstatt och hela staden är förberedd på en Bundesliga-start. Att starta mot VfL Bochum är en intressant start och är en bra utveckling efter matchen mot TSG Balingen i cupen. Men efter matchen mot Balingen har VfB tappat Wataru Endo och fortfarande är flera av de viktiga spelarna inte med i startelvan. 

Något om lagen så;
VfB Stuttgart.
Troligen ett Hoeness-lag i det föredragna 4.2-3-1, där Anton-Zagadou får spela centralt. Borna Sosas läge är oklart, men börjar troligen på bänken. VfB saknar viktige Vagnoman, nye Undav och Nartey. Troligen ersättar Haraguchi Endo centralt. Mavropanos status är oklar. Han pratar med West Ham och är möjligen på bänken.
Troligt lag
Nübel - P. Stenzel, Anton, Zagadou, H. Ito - Karazor, Haraguchi - Silas, Millot, Führich - Guirassy

VfL Bochum
Letsch saknar nye Bero ,Moritz-Broni Kwarteng, Tim Oermann, Mats Pannewig, Mohammed Tolba och Lys Mousset. Av dessa är naturligtvis viktige nye Béro ett väsentligt tapp. 
Intressant start gör Max Wittek. En gång sedd som en lysande talang, men som efter Greuther Fürth inte fått fart på sin karriär. Full fart har dock Asano på topp och vi känner igen Förster och Kevin Stöger från VfB. 
De åkte ur i DFB-Pokal och Thomas Letsch vill ha en bra start på säsongen. 
Laget: 
Riemann - Masovic, Ordets, Bernardo - Gamboa, Losilla, Stöger, Wittek - P. Förster - P. Hofmann, Asano

Jetzt fängt es an. Auf geht's VfB

Magnus Falk2023-08-19 10:59:23
Author

Fler artiklar om Stuttgart