Vonovia Ruhrstadion, 2022-10-23 15:30

Bochum - Union Berlin

Inför VFL Bochum vs Union Berlin
Union Berlin ska bege sig till Bochum för att ta hem ytterligare tre poäng och behålla avståndet till rivalerna i ligan.

Inför VFL Bochum vs Union Berlin

Det är dags för toppen att möta botten i Bundesliga. Efter vinst senast i cupen så har det blivit dags för ligaspel för Union Berlin igen. På söndag eftermiddag åker man ned till Bochum för att ta sig ann bottenlaget i Bochum. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

I början av presskonferensen valde Urs Fischer att dra en parallell mellan Union Berlin och Bochum, Han sa att de också spelade en svår match i cupen och tog sig vidare, men i ligan har det inte gått så bra för dem. Han valde dock ändå ge Bochum beröm i både förlusten mot Stuttgart men också för deras vinst mot Frankfurt. I de matcherna tyckte han att de tog för sig mycket och att det var jämna matcher. Som avslutande ord sa han att han hoppas att hans manskap kommer ta matchen lika seriöst som vilken annan match som helst och att de kommer göra sitt yttersta för att vinna.  

Läget i truppen 

Det finns inga skador i truppen och alla står till tränarens förfogande. Jordan Pefok Siebatcheu har återhämtat sig från sin skada och varit med på träningarna i veckan. 

Man måste ta matchen på allvar

På söndag eftermiddag är det återigen dags för Bundesliga för Union Berlin. Då tar man sig ann VFL Bochum från den absoluta botten i tabellen. Det är verkligen två vitt skilda världar som möts i Bochum. Union Berlin fortsätter att vinna och har levererat två starka prestationer i sina två senaste ligamatcher och kanske framför allt i den mot Dortmund i förra omgången då man utökade avståndet till dem i tabellen. Det är en vecka med intensivt matchande för Union Berlin och man spelade match så sent som i torsdags när man tog sig vidare till åttondelsfinal i cupen mot FC Heidenheim. Detta med en elva sär det skett en del rotation. Detsamma lär ske mot Bochum, då Urs Fischer lär vädra truppen lite då man möter det absoluta bottenlaget i tabellen och dessutom har ett försprång på några poäng till rivalerna. Ingenting är avgjort på förhand. Union Berlin tippas som favoriter, men Bochum kommer vara minst lika taggade på att ta poäng och lyfta sig i tabellen. Det blir en tuff uppgift, men Union Berlin kommer göra sitt yttersta för att vinna matchen och fortsätta hålla avtåndet till sina rivaler i tabellen.

Laguppställningar

Bochum: Riemann - Gamboa, Ordets, Heintz, Soares - Losilla (c), Stöger - Zoller, Förster, Holtmann – Hofmann

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Jordan

Matchen börjar 15:30 på Vonovia Ruhrstadion i Bochum, Nordrehun-Westfalen. Sändnngen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer. 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-21 23:17:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig