Mainz -Bochum 1-0 : Äntligen en ordinarie startelva

Mainz -Bochum 1-0 : Äntligen en ordinarie startelva

Extremt viktigt mittenmöte mot starka Bochum och den möjliga elvan på livescoreappen såg inte rolig ut för Mainz. När den ordinarie uppställningen så presenteras förändras allt. Både Niakhate och St. Juste i backlinjen, därmed ökar chanserna till ett bra resultat för hemmalaget dramatiskt.

Det viktiga för Mainz är hur defensiven formeras nu startade Zentner -- Bell- Niakhate - St Juste, den senare har inte spelat sedan början av oktober. På mitten Martin-Barreiro-Stach-Lee-Widmer och som vanligt Onisiwo- Burkardt på topp.
I omgång tv förlorade vi mot Bochum efter et fantastiskt mål av förre Mainz spelaren Gerrit Holtman, denne kom inte till spel i denna match. Första halvlek är jämn men Bochum tar gradvis över taktpinnen. I minut 32 efter en minimal kontakt för Bochum en (feldömnd) straff. Det blir lite stökigt i Bochum kring vem som ska lägga straffen men den gamle Mainzspelaren Sebastian Polter rycker till sist til sig bollen. En lite lam straff i Zentners västerhörn och vår målvakt går rätt och håller bollen. Detta var säkert matchavgörande för i ärlighetens namn skapar inte Mainz mycket i offenssiv väg. Defensivt stabilt även om det i övermod slarvas ibland med bakåtpassandet (hatar det).

Framåt skapas många kontringar men de avgörande passningarna håller inte måttet. I 48e får Burkhardt fram bollen till St Juste som direktskjuter bollen i stolproten till vänster och in. Zentner tvingas till ett par fina räddningar men överlag lyckas inte Bochum komma långt trots mycket bollinnehav. Bo Svensson snackar i slutet till sig en varning och är avstängd mot Greuther Furth nästa helg.

I övrigt kan sägas att Anton Stach som defensiv hjälpgumma spelar så bra att Dominik Kohr inte saknas alls. det vore dock intressant att se dessa båda hårdingar spela tillsammans. J-P Boethius är nu på bänken hans kontrakt är utgående vilket kan vara bidragande. Mainz har inga kontrakt som löper längre än till 2024, helt annorlunda än t ex Augsburg som jobbar med långa kontrakt.

En ny spelare klar till sommaren fransmannen Anthony Caci 24 årig vänsterback som även kan spela i mitten och till höger. Med tanke på hur bra martin nu spelar till vänster och att klubben har alternativ på den kanten är det frågan om man ser Caci som et mittbacksalternativ?
 

Bengt Kleijn2022-01-16 10:11:46
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....