Mainz framtid utan Malli
Lösningen!

Mainz framtid utan Malli

Det var match igår på Opel Arena en måttligt bra 0-0 drabbning mellan Mainz och Köln. Men det var också den första matchen 2017 och en match utan Yunus Malli.

Det är på det här viset att följa ett lag som Mainz, de riktigt bra spelarna blir nästan aldrig kvar. Oftast förr men ibland senare väljer de att pröva vingarna i en större klubb. De senaste säsongerna har vi sålt Nicolai Muller, Julian Baumgartlinger, Johannes Geis, Loris Karius och nu Malli. Några direkta ersättare köps aldrig in istället värvas oftast 2-3 nya spelare med potential. Någon av dessa utvecklar vi sedan till stjärna och han går vidare med en förhoppningsvis god avkastning.

Av ovannämnda spelare är det Karius vi trots allt lyckats ersätta mer eller mindre rakt av, Jonas Lössl har gått in och levererat från start. Någon ersättare för Malli har inte kommit men klubben har en lista på 3 namn som man är intresserade av. En av dessa är Kioytake i Sevilla tidigare Hannover, en perfekt ersättare men det finns flera tyska klubbar som jagar honom, bl.a. Hertha.
I väntan på eventuell offensiv mittfältare fick igår de Blasis spela i den rollen och Muto längst fram i Cordobas frånvaro. För de Blasis gick det inget vidare, han är ypperlig på vänsterkanten men detta fungerade dåligt. Muto var bättre och gick ofta ner och hämtade bollar. Det ser mer och mer ut som att Muto är den naturlige ersättaren till Malli, troligen bättre på att jaga motståndare än Malli och med mycket god offensiv potential.

Muto har varit skadedrabbad och borta senaste året så på sätt och vis är han ett nyförvärv. Cordoba är avstängd även på söndag mot Dortmund och då hoppas jag få se Fabian Frei centralt och Muto längst fram.

Matchen mot Köln var lite sömnig, det var väl ungefär 2-2 i heta målchanser och Kölns anfall med Modeste och Osako är inte lätt att tas med. Mainz innerbackar Bell och Bungert hade en bra dag och Lössl var riktigt het, bl.a. en utrusning i ren världklass. Offensivt var det lite tungt Jairo och Muto är inte på topp än och med de Blasis på fel position blev det trubbigt.

Ett nyförvärv har vi att redovisa en 18 åring från Karlsruhe Marin Sverko, vänsterback. Bussman sitter på ett utgående kontrakt och är sällan klockren denna säsong och Pierre Bengtsson verkar trivas på Korsika och det är inte troligt att han kommer tillbaka. Så det är en logisk värvning även om jag har svårt att tro att Sverko skulle vara en lösning redan till nästa år.

I övrigt är det jättekul med Alexnader Isak till Dortmund mer fokus på tysk fotboll är alltid Välkommet.

Bengt Kleijn2017-01-23 15:55:51
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....