Mainz har sålt Cordoba! Flera spelare på väg in.

Mainz har sålt Cordoba! Flera spelare på väg in.

Det händer redan väldigt mycket i Mainz. Vilket är bra, då vi kan få truppen spikad i ett tidigt skede. Att Köln betalar en rekordsumma för Cordoba är inte heller dåligt.

Köln har sålt sin Modeste till Kina och har massor av slantar, Mainz spelade lite ointresserade till att börja men rekordsumman 15 miljoner euro gick inte att nobba. Det är "by far" den högsta summan Mainz dragit in på en spelarförsäljning mer än vad man fick för Malli i julas. Cordoba hade dock ett långt kontrakt med Mainz så det var tvunget att betala. Det är mycket pengar och även om Cordoba är en pålitlig målskytt så är det en bra affär.

Ersättaren tas från Osasuna Kenan Kodra som kommer för 3 miljoner precis som Cordoba tidigare från La Liga. Tydligen därifrån tyska mittenlag börjar ta sina spelare och det är nog inte helt fel, mål kan dom ju göra i Spanien (också).

Alexandro Maxim är klar från Stuttgart även han för 3 miljoner euro. Rumänsk landslagsman som förhoppningsvis ska ersätta Yunus Malli. Vi hade vissa problem på den positionen under hösten.

Viktor Fischer 23 årig dansk från Middlesbrough ska försöka ta platsen till vänster offensivt. En spännande värvning som nog har kostat en del, jag har inte sett några siffror där än. Lägg då till att Rene Adler skrivit på som free agent, så förstår ni att det gått snabbt i värvningarna i år. Det passar bra då träningen börjar imorgon och vår nye tränare sandro Schwarz ska få forma sitt lag från början.

Två spelare har förlängt de senaste dagarna Danny Latza och Alexander Hack. Det blir spännade att se om vi säljer några spelare nu, Peter Lössl är på väg bort. Hur det blir med Jairo är frågan, förra säsongen var ett bakslag och med många nya offensiva krafter blir det tufft att återta start platsen.

Start Elva i nuläget.

Adler
Donati-Bell-Hack-Brosinski (Balogun)
Gbamin-Latza (Frey)
Öztunali-Maxim-de Blasis (Fischer, Quaison)
Muto (Kodra)

Bengt Kleijn2017-06-29 16:05:46
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....