Storstädning i backlinjen

Storstädning i backlinjen

Det ser ut att bli en nästan helt ny backlinje i Mainz då flertalet ordinarie försvarsspelare är på väg ut. Mainz trebackslinje är i skrivande stund obefintlig.

Det är ett turbulent fönster för transferansvariga Christian Heidl. Med en rad kontrakt på utgång till sommaren 2023 är det nu utförsäljning som gäller. St Juste såld till Sporting, Niakhete klar för Nottingham och David Nemeth såld till st Pauli. Återstår gör de äldre gubbarna och de något träbensaktiga men fighting spirit fulla Stefan bell och Alexander Hack. Det kommer inte att räcka lång i årets bundesliga. Nemeth visade sig inte vara redo för högsta divisionen så honom får vi ge ett lycka till i Zweite.

Niakhate ska bli otroligt spännande att följa i PLs bottenträsk. Vår lagkapten är populär och offensivt påminner han lite om Rudiger, dock inte alltid helt vältajmad i det defensiva arbetet. 
Till råga på allt har Aaron Martin inte velat förlänga. Vänstervingen var helt ordinarie och mycket bra förra säsongen. Säsongen 20/21 var han utlånad till Celta Vigo och klarade sig bra i la Liga, nu vill Getafe åt spanjoren. Jag undrar dock om Getafe kan betala vad Mainz kommer att kräva, skulle gissa att Heidl vill ha minst 4 miljoner euro. 

På Martins position finns den nyinförskaffade Anthony Caci, jag har dock trott att han är tänkt som innerback denna säsong.Lucoqui är till salu men frågan är vad som händer med honom om Martins säljs?

Ny innerback är Maxim Leitsch från Bochum, ordinarie i den klubben men det behövs mer som ersättning till vår stjärnduo.

I övrigt är det väl rätt lugnt med starkt mittfält och hyfsad anfallsbesättning. Men vi missade Ritsu Doan från Eindhoven en övergång som kapades av ett ner framfusigt och givetvis attraktivt Freiburg. Så en målskytt står fortfarande på önskelistan.

Bengt Kleijn2022-07-05 11:22:49
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....