Lagbanner

0-5 mot BVB - VfB, wir haben ein Problem

"Grottenschlecht" är ett fantastiskt tyskt uttryck som saknar översättning till svenskan. "Urkasst.. urdåligt. sämst".. ja något sisådär. "Grottenschlecht" är en klockren metafor på exakt vad det handlar om. Man får leta långt in i en grotta för att hos neanderthalare eller på CroMagnon-tid hitta något så uselt som VfB gjorde mot BVB Dortmund
7000 VfB-fans hade åkt till Dortmund för att se sitt lag komma upp i "schwung" efter två segrar mot Bochum och Bielefeld. Det sistnämnda med 5-0, så här borde det finnas alla möjligheter till självförtroende. Men detta var som bortblåst emot ett hemmalag som inte heller var speciellt bra. Ändå fanns det en lekstuga med Stuttgarts försvar och det ekar av stora problem i lagbygget.
Förvisso visar man Michael Wimmer lite stöd från klubben genom att förlänga hans möjligheter till att förändra klubben till årsskiftet, men det försvarar inte det faktum att VfBs långsiktiga satsning på utvecklingsbara juniorer och ungdomar inte bär frukt alls, då kortsiktigheten lider stora kval. Det brister tyvärr rakt över mot Dortmund. Från en Florian Müller i målet som inte gör matchavgörande räddningar eller visar en säkerhet som bygger försvaret. Nya Zagadou gick in i en närkamp mot sitt gamla lag och förlorade den. Waldemar Anton klagade på insatsen från laget och sig själv och sade "vi kan bättre".. men Anton, såsom försvarsrese.. det måste komma väldigt snart. 
Längst fram var Silas, Tiago Tomás och Serge Guirassy helt osynliga. Silas, som varit bäst av VfBs spelare mot både Bochum och Bielefeld, kom absolut ingenstans och fick ingen hjälp av mittfältet som förutom Endo - hade en mängd felpassningar eller passningar som bröts taktiskt av ett Dortmund som tog sig an VfBs flankar med dubbelkommando. Inte ofta fick Borna Sosa två spelare mot sig när BVB vände spelet. 

VfB har ett problem. Det saknas ledare, spelsystem, spelarkultur och vilja. Laget behöver en framgång snabbt och direkt för att vända detta. 

0-5 i Dortmund. Grottenschlecht, 

Magnus Falk2022-10-24 19:01:28
Author

Fler artiklar om Stuttgart